Eierkoek pistache – cranberry – witte chocolade

Eierkoek pistache – cranberry – witte chocolade

Course: GebakDifficulty: Makkelijk
Porties

9

porties
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totaal

40

minutes

Een nieuwe variant op de eierkoek. Dit vind ik echt een heerlijke combinatie voor in de herfst/ winter, maar mag je natuurlijk ook zeer zeker in het voorjaar en in de zomer maken.

Ingredienten

  • 2 eieren

  • 80 gram suiker

  • 20 gram vanillesuiker

  • 100 gram bloem

  • 1 tl bakpoeder

  • Snufje zout

  • 20 gram pistachenoten

  • 20 gram cranberry’s

  • 20 gram witte chocolade druppels

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Mix de eieren met de beide type suikers luchtig.
  • Voeg vervolgens de bloem, het zout en de bakpoeder toe en mix opnieuw totdat een plakkerig deeg ontstaat.
  • Hak de pistachenoten en de chocolade in kleine stukjes.
  • Spatel vervolgens de pistachenoten, cranberry’s en de witte chocolade druppels er rustig doorheen.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Schep met een eetlepel het deeg op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen het deeg. Het loopt namelijk nog uit.
  • Bak de eierkoeken ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Als de randjes goudbruin kleuren kunnen ze uit de oven gehaald worden. Laat de eierkoeken afkoelen.

Opmerkingen

  • De eierkoeken kunnen ongeveer een week bewaard blijven, mits goed verpakt.
  • De eierkoeken kunnen in de diepvries tot 3 maanden bewaard blijven.

0 recties op “Eierkoek pistache – cranberry – witte chocoladeGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.