Eierkoek pistache – cranberry – witte chocolade
Course: GebakDifficulty: MakkelijkPorties
9
portiesVoorbereiding
30
minutesKooktijd
10
minutesTotaal
40
minutesEen nieuwe variant op de eierkoek. Dit vind ik echt een heerlijke combinatie voor in de herfst/ winter, maar mag je natuurlijk ook zeer zeker in het voorjaar en in de zomer maken.
Ingredienten
2 eieren
80 gram suiker
20 gram vanillesuiker
100 gram bloem
1 tl bakpoeder
Snufje zout
20 gram pistachenoten
20 gram cranberry’s
20 gram witte chocolade druppels
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden
- Mix de eieren met de beide type suikers luchtig.
- Voeg vervolgens de bloem, het zout en de bakpoeder toe en mix opnieuw totdat een plakkerig deeg ontstaat.
- Hak de pistachenoten en de chocolade in kleine stukjes.
- Spatel vervolgens de pistachenoten, cranberry’s en de witte chocolade druppels er rustig doorheen.
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Schep met een eetlepel het deeg op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen het deeg. Het loopt namelijk nog uit.
- Bak de eierkoeken ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven.
- Als de randjes goudbruin kleuren kunnen ze uit de oven gehaald worden. Laat de eierkoeken afkoelen.
Opmerkingen
- De eierkoeken kunnen ongeveer een week bewaard blijven, mits goed verpakt.
- De eierkoeken kunnen in de diepvries tot 3 maanden bewaard blijven.
0 recties op “Eierkoek pistache – cranberry – witte chocolade”Geef your reactie →