Cake met citroen en maanzaad

Cake met citroen en maanzaad

Course: CakesCuisine: GebakDifficulty: Makkelijk
Porties

12

porties
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

1

hour 
Totaal

1

hour 

10

minutes

Een huis dat ruikt naar vers gebakken cake. I love it!
Ik maak dan ook regelmatig een cake, dit keer gaf ik een twist aan het basisrecept. Een gouden combinatie als je het mij vraagt: citroen en maanzaad.

Heerlijk fris en toch zoet. Lekker voor bij een kopje koffie of thee.

Heb je cake over? Vries de cake gerust in plakken in. Handig voor mee te nemen naar het werk, speeltuin of voor als je op bezoek gaat.

Ingredienten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel

  • 200 gram roomboter

  • 200 gram suiker

  • 4 eieren

  • 1 snufje zout

  • 1 el maanzaad

  • 4 tl citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de boter met de suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel.
  • Voeg een voor een de eieren toe en klop tot een luchtig mengsel.
  • Meng het zelfrijzende bakmeel en het zout door het mengsel en mix het geheel goed.
  • Voeg het maanzaad en het citroensap toe en meng alles weer opnieuw.
  • Vet het cakeblik in met een beetje bakboter. Doe er een laagje bloem in. Klop het overtollige bloem uit het bakblik.
  • Schep het cakebeslag in het cakeblik.
  • Zet de cake voor ongeveer 60-70 minuten in de voorverwarmde oven.

Opmerkingen

  • De cake kun je ongeveer 5 dagen bewaren.
  • De cake kun je ook in plakken snijden en invriezen, dan kun je de cake tot 3 maanden bewaren.

0 recties op “Cake met citroen en maanzaadGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.