Cake met citroen en maanzaad
Course: CakesCuisine: GebakDifficulty: MakkelijkPorties
12
portiesVoorbereiding
10
minutesKooktijd
1
hourTotaal
1
hour10
minutesEen huis dat ruikt naar vers gebakken cake. I love it!
Ik maak dan ook regelmatig een cake, dit keer gaf ik een twist aan het basisrecept. Een gouden combinatie als je het mij vraagt: citroen en maanzaad.
Heerlijk fris en toch zoet. Lekker voor bij een kopje koffie of thee.
Heb je cake over? Vries de cake gerust in plakken in. Handig voor mee te nemen naar het werk, speeltuin of voor als je op bezoek gaat.
Ingredienten
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram roomboter
200 gram suiker
4 eieren
1 snufje zout
1 el maanzaad
4 tl citroensap
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de boter met de suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel.
- Voeg een voor een de eieren toe en klop tot een luchtig mengsel.
- Meng het zelfrijzende bakmeel en het zout door het mengsel en mix het geheel goed.
- Voeg het maanzaad en het citroensap toe en meng alles weer opnieuw.
- Vet het cakeblik in met een beetje bakboter. Doe er een laagje bloem in. Klop het overtollige bloem uit het bakblik.
- Schep het cakebeslag in het cakeblik.
- Zet de cake voor ongeveer 60-70 minuten in de voorverwarmde oven.
Opmerkingen
- De cake kun je ongeveer 5 dagen bewaren.
- De cake kun je ook in plakken snijden en invriezen, dan kun je de cake tot 3 maanden bewaren.
0 recties op “Cake met citroen en maanzaad”Geef your reactie →