American cookies met witte chocolade en pecan

American cookies met witte chocolade en pecan

Course: GebakCuisine: AmerikaDifficulty: Makkelijk
Porties

12

porties
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totaal

25

minutes

Na het succes van de American cookies met vlierbessensiroop besloot ik om een nieuwe variant te proberen.
Dit keer met pecannootjes en witte chocolade. Als je het mij vraagt ook een gouden combinatie.

Je kunt ze ook makkelijk invriezen.
Als er weer bezoek komt, heb je altijd snel wat lekkers bij de hand. Of voor in de broodtrommel, voor op je werk. Maar ik beloof je dat je ze niet lang hoeft te bewaren, binnen die 3 maanden zijn ze allang op!

Ingredienten

  • 113 gram roomboter

  • 150 gram suiker

  • 1 ei

  • 200 gram bloem

  • 6 gram bakpoeder

  • snufje zout

  • 1 tl maïzena

  • 70 gram pecannoten

  • 100 gram witte chocolade druppels

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Klop de boter met de suiker tot een glad geheel.
  • Voeg het ei toe en meng totdat het ei helemaal is opgenomen.
  • Voeg de bloem, bakpoeder, maïzena en het zout toe. Meng totdat er een beslag ontstaat.
  • Hak ondertussen de pecannoten grof.
  • Voeg deze samen met de witte chocolade druppels toe aan het beslag en spatel dit rustig door.
  • Neem een volle eetlepel van het beslag en maak hier een balletje van. Druk het een beetje plat op de bakplaat. Houd voldoende afstand, de koekjes zullen nog uitlopen.
  • Bak de koekjes voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen.

Opmerkingen

  • De koekjes kun je in een luchtdicht doosje voor ongeveer 5 dagen bewaren.
  • In de diepvriezer kun je ze tot 3 maanden bewaren.

0 recties op “American cookies met witte chocolade en pecanGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.