American Cookies – vlierbloesemsiroop, pistache, cranberries en witte chocolade

American Cookies – vlierbloesemsiroop, pistache, cranberries en witte chocolade

Course: GebakCuisine: AmerikaansDifficulty: Gemiddeld
Porties

10

porties
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totaal

20

minutes

Voor de #swiepswoepswap van Mandyandmore werd ik gekoppeld aan Zoet Gevoed. Ik swoepte een recept van Zoet Gevoed en maakte er een eigen variant van.
Mijn oog viel op de heerlijke cookies met vlierbloesemsiroop. Die wilde ik wel proberen aangezien ik in de zomer voor de eerste keer een hele batch siroop had gemaakt. Die siroop alleen al is verrukkelijk… laat staan gecombineerd in een lekker koekje.

Aangezien ik cranberries, pistache en witte chocolade een topcombinatie vind, heb ik gekozen om de cookies met deze ingredienten te maken.

Ik ben benieuwd naar wat jij ervan vind! Laat je het mij weten in een reactie?

Ingredienten

  • 113 gram roomboter

  • 150 gram suiker

  • 1 ei

  • 200 gram bloem

  • 6 gram bakpoeder

  • snufje zout

  • 1 tl maïzena

  • 65 gram witte chocolade

  • 45 gram cranberries

  • 45 gram pistachenootjes

  • 2 el vlierbloesemsiroop

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Klop de boter met de suiker tot een glad geheel.
  • Voeg het ei toe en meng totdat het ei helemaal is opgenomen.
  • Voeg de bloem, bakpoeder, maizena en het zout toe. Meng totdat er een beslag ontstaat.
  • Voeg 35 gram cranberries, 35 gram (grof gehakt) pistachenootjes, 35 gram witte chocolade en de vlierbloesemsiroop toe aan het beslag en spatel dit rustig door.
  • Neem een volle eetlepel van het beslag en maak hier een balletje van. Druk het een beetje plat op de bakplaat. Houd voldoende afstand, de koekjes zullen nog uitlopen.
  • Bak de koekjes voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen.
  • Optioneel: versieren van de koekjes:
    Snijd de overige pistachenootjes en cranberries heel fijn. Verwarm de rest van de witte chocolade au bain-Marie en schep deze chocolade in een spuitzakje. Knip een klein hoekje van het spuitzakje en verdeel de chocolade over de koekjes.
    Verdeel de fijngehakte pistachenootjes en cranberries over de nog warme chocolade. Laat de chocolade uitharden.

Opmerkingen

  • De koekjes kun je in een luchtdicht doosje voor ongeveer 5 dagen bewaren.
    In de diepvriezer kun je ze tot 3 maanden bewaren.

0 recties op “American Cookies – vlierbloesemsiroop, pistache, cranberries en witte chocoladeGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.