Geometrische hartjes
Course: Gebak, ChocoladeDifficulty: GemiddeldPorties
4
portiesVoorbereiding
30
minutesRusttijd
1
hourTotaal
1
hour30
minutesHet is Valentijn!
Ik vier het dit jaar met deze eigengemaakte geometriche hartjes. De trend die al een tijdje gaande is. Ik heb mij er ook aan gewaagd. Ondanks dat ik nog een hoop verbeterpunten zie, ben ik toch ook echt trots op het resultaat.
Ik ga mijn verloofde verrassen!
Fijne Valentijnsdag!
Ingredienten
110 gram witte chocolade
2 a 3 druppels roze kleurstof
120 gram oreo
30 gram monchou
Sprinkles
Instructies
- Verwarm 60 gram chocolade au bain-marie. Voeg een druppel kleurstof toe als de chocolade is gesmolten. Roer totdat er een egale kleur ontstaat.
- Schep de gesmolten chocolade in de mal en verdeel het over de hartjes. Zet de mail in de koelkast voor ongeveer 5-10 minuutjes. Verdeel een tweede dunne laag chocolade over de hartjes. Eventueel kun je het nog een keer herhalen.
- Blender ondertussen de oreo’s en roer de monchou met een vork door het oreogruis.
- Schep de oreo-monchou vulling met een eetlepel in de hartjes. Zet eventueel terug in de koelkast.
- Verwarm ondertussen de rest van de chocolade au bain-marie en voeg opnieuw een druppel kleurstof toe.
- Dicht de hartjes door de chocolade erover heen te verdelen.
- Laat afkoelen in de koelkast gedurende 10-15 minuten.
- Haal de hartjes uit de mal.
- Schenk de chocolade die over is in een spuitzak en knip een klein hoekje van het spuitzakje. Zodat je hele fijne streepjes kunt maken.
- Versier de hartjes en verdeel de sprinkles over de nog gesmolten chocolade.
Opmerkingen
- De chocolade hartjes zijn houdbaar voor ongeveer 3 dagen.
0 recties op “Geometrische hartjes”Geef your reactie →