Cranberry saus (met port)
Course: BijgerechtDifficulty: MakkelijkServings
4
servingsPrep time
5
minutesCooking time
20
minutesTotal time
25
minutesIngredienten
350 gram verse cranberries
170 ml sinaasappelsap
7 el suiker
130 ml rode port
1 kaneelstokje
3 kruidnagels
1 steranijs
Instructies
- Verhit de cranberries en het sinaasappelsap in een steelpan. Breng zachtjes aan de kook en voeg vervolgens de suiker, rode port, kaneelstokje, kruidnagels en de steranijs toe.
- Roer het geheel goed door en laat gedurende 15 tot 20 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Haal het kaneelstokje, de kruidnagels en de steranijs eruit.
- Pureer het geheel totdat een smeuïge saus ontstaat.
Opmerkingen
- Bewaar de saus in een schone, luchtdichte pot. Schenk de saus er heet in, draai de dekstel stevig dicht en draai de pot op zijn kop. De pot kun je gedurende 1 jaar bewaren.
Is de pot eenmaal open, in de koelkast bewaren. - Of bewaar de saus in ziplocker zakjes en vries deze in. Zo kun je ze goed portioneren.
0 recties op “Cranberry saus (met port)”Geef your reactie →