Cranberry saus (met port)

Cranberry saus (met port)

Course: BijgerechtDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

20

minutes
Total time

25

minutes

Ingredienten

  • 350 gram verse cranberries

  • 170 ml sinaasappelsap

  • 7 el suiker

  • 130 ml rode port

  • 1 kaneelstokje

  • 3 kruidnagels

  • 1 steranijs

Instructies

  • Verhit de cranberries en het sinaasappelsap in een steelpan. Breng zachtjes aan de kook en voeg vervolgens de suiker, rode port, kaneelstokje, kruidnagels en de steranijs toe.
  • Roer het geheel goed door en laat gedurende 15 tot 20 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Haal het kaneelstokje, de kruidnagels en de steranijs eruit.
  • Pureer het geheel totdat een smeuïge saus ontstaat.

Opmerkingen

  • Bewaar de saus in een schone, luchtdichte pot. Schenk de saus er heet in, draai de dekstel stevig dicht en draai de pot op zijn kop. De pot kun je gedurende 1 jaar bewaren.
    Is de pot eenmaal open, in de koelkast bewaren.
  • Of bewaar de saus in ziplocker zakjes en vries deze in. Zo kun je ze goed portioneren.

0 recties op “Cranberry saus (met port)Geef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.