Vlierbloesemsiroop

Vlierbloesemsiroop

Gang: DrinkenMoeilijkheid: Gemiddeld
Porties

4

porties
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

5

minuten
Rusttijd

36

Uur
Totaal

10

minuten

Dit weekend nam ik vriendlief op sleeptouw want ik had iets nieuws online voorbij zien komen. Vlierbloesemsiroop. Voor mij geheel onbekend. 
Het ziet er zo fleurig uit dat het in mijn hoofd alleen maar lekker kon smaken. 

Vriendlief ging mee wandelen en samen plukten we een aantal schermen langs onze route. Eenmaal thuis heb ik deze op water gezet en moest ik eventjes wachten. 
De dag erna verder aan de slag en uiteraard moest ik de siroop even proeven (lees; de siroop was nog warm en moest eigenlijk nog afkoelen.. maar deze mevrouw had hem al in een glaasje geschonken om te proeven). 
En manmanman.. wat is dit heerlijk zeg! Ik vind hem met Spa rood nog beter tot zijn recht komen. 

Wat is de natuur toch mooi hè? 

Ingredienten

  • 50 gram vlierbloesemschermen 

  • 750 ml water

  •  1 citroen 

  • 1 kg suiker

  • 10 gram citroenzuur 

Instructies

  • Knip de vlierbloesemschermen af waar de bladeren beginnen, zodat je enkel de bloem afknipt. 
  • Schud de schermen zachtjes uit, zodat ongedierte en pluisjes uit de bloemen vallen. 
  • Vul een ketel met de vlierbloesemschermen en vul deze met water. De bloemen dienen net onder water te staan. 
  • Snijd de citroen in plakjes en verdeel deze over de bloemen. Dek de ketel af met een deksel en laat 24 – 36 uur trekken. 
  • Zeef de inhoud van de ketel. Vang het water op en schenk opnieuw in de ketel. Gooi de schermen en citroenen weg. 
  • Verhit het water tot ongeveer 90 graden. Voeg de suiker en citroenzuur toe en blijf roeren totdat het opgelost is. Laat de siroop 3-4 minuten doorkoken en giet het in een gesteriliseerde fles. 

Opmerkingen

  • Mits in gesteriliseerde fles geschonken is het tot een jaar houdbaar.

0 recties op “VlierbloesemsiroopGeef your reactie →

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.