Oreo cheesecake

Oreo cheesecake

Course: GebakDifficulty: Makkelijk
Porties

10

porties
Voorbereiding

30

minutes
Koeltijd

1

hour 
Totaal

1

hour 

30

minutes

Ben je nog op zoek naar iets lekkers voor bezoek of voor een verjaardag? Dan is deze oreo cheesecake misschien wel iets voor jou?

Ingredienten

  • 100 gram roomboter

  • 375 gram oreo’s

  • 200 gram monchou

  • 250 gram slagroom

  • 60 gram suiker

  • 2 zakjes vanillesuiker

Instructies

  • Zet een bakblik van 24 cm met bakpapier klaar.
  • Smelt de boter au bain-marie in een pannetje.
  • Maal 300 gram oreo-koekjes fijn.
  • Meng in een kom de gesmolten boter met 200 gram fijngemalen oreo-koekjes.
  • Verdeel het boter-koekjesmengsel over het bakblik en duw goed aan met een spatel. Zet in de koelkast voor ongeveer een uur.
  • Klop ondertussen de slagroom met de 2 suikers luchtig.
  • Spatel de monchou rustig door, zodat het smeuïg word.
  • Voeg de monchou bij de slagroom en spatel nogmaals rustig door.
  • Spatel de 100 gram fijngemalen oreo-koekjes door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de oreo-bodem.
  • Versier de bovenkant met nog wat gruis en de laatste oreo-koekjes.
  • Zet de cheesecake nog minimaal 4 uur in de koelkast, zodat het kan opstijven.

0 recties op “Oreo cheesecakeGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.