Oreo cheesecake
Course: GebakDifficulty: MakkelijkPorties
10
portiesVoorbereiding
30
minutesKoeltijd
1
hourTotaal
1
hour30
minutesBen je nog op zoek naar iets lekkers voor bezoek of voor een verjaardag? Dan is deze oreo cheesecake misschien wel iets voor jou?
Ingredienten
100 gram roomboter
375 gram oreo’s
200 gram monchou
250 gram slagroom
60 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
Instructies
- Zet een bakblik van 24 cm met bakpapier klaar.
- Smelt de boter au bain-marie in een pannetje.
- Maal 300 gram oreo-koekjes fijn.
- Meng in een kom de gesmolten boter met 200 gram fijngemalen oreo-koekjes.
- Verdeel het boter-koekjesmengsel over het bakblik en duw goed aan met een spatel. Zet in de koelkast voor ongeveer een uur.
- Klop ondertussen de slagroom met de 2 suikers luchtig.
- Spatel de monchou rustig door, zodat het smeuïg word.
- Voeg de monchou bij de slagroom en spatel nogmaals rustig door.
- Spatel de 100 gram fijngemalen oreo-koekjes door het beslag.
- Verdeel het beslag over de oreo-bodem.
- Versier de bovenkant met nog wat gruis en de laatste oreo-koekjes.
- Zet de cheesecake nog minimaal 4 uur in de koelkast, zodat het kan opstijven.
0 recties op “Oreo cheesecake”Geef your reactie →