Ontbijttaartjes met kiwi
Course: OntbijtDifficulty: GemiddeldPorties
4
portiesVoorbereiding
15
minutesKooktijd
15
minutesTotaal
30
minutesIngredienten
80 gram havervlokken
8 dadels
2 el honing
1 el kokosolie
1 kiwi
1 kiwi gold
1 tl geraspte chocolde
2 el kiwisiroop
8 el (magere) yoghurt
1 tl bakboter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Mix de havervlokken, dadels, kokosolie en honing
in een mixer, totdat er een samenhangende brei
ontstaat. - Vet een muffinvorm in met bakboter.
- Verdeel het havervlokkenmengsel over de
cupcakes. Zorg ervoor dat er een soort bakje
ontstaat. Tip: gebruik de achterkant van een
theelepel om het bakje mooi glad te krijgen. - Zet het bakblik in de oven voor ongeveer 15
minuten. - Haal de ontbijttaartjes uit de vorm en laat volledig
afkoelen. De bakjes zullen nog een beetje zacht
aanvoelen, ze harden nog uit als ze afkoelen. - Schil de kiwi’s. Houd ongeveer 1/4 kiwi in dunne plakken en halveer deze. Snijd de rest van de kiwi in kleine stukjes.
- Meng de yoghurt, siroop en kleine stukjes kiwi door elkaar en verdeel over de ontbijttaartjes.
- Verdeel de halve kiwi schijfjes over de ontbijttaartjes en rasp als laatste de chocolade erover heen.
0 recties op “Ontbijttaartjes met kiwi”Geef your reactie →