Geroosterd brood met kastanje champignons.
Course: LunchDifficulty: MakkelijkPorties
2
portiesTotaal
15
minutesToen ik deze kastanje champignons zag liggen wist ik direct wat ik ging maken als lunchgerecht.
In restaurants bestel ik dit namelijk wel vaker. Maar zelf thuis maken? Ik dacht altijd; wat een werk voor een lunch. Maar hup, aan de slag. Ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat het echt een fluitje van een cent was om dit te maken.
Heb jij ook trek gekregen?
Ingredienten
2 boterhammen
200 gram kastanje champignons
2 tl knoflookolie
20 gram kruidenboter
2 handjes rucolasla
6 takjes verse tijm
Snufje zout
Snufje peper
Instructies
- Rooster een snee brood in de broodrooster.
- Leg de geroosterde boterham op een bord.
- Maak de champignons schoon en snijd deze in dunne plakjes.
- Schenk de knoflookolie in een pan en verwarm op middelhoog vuur.
- Schep de champignons en 2 takjes tijm in de pan en zet het vuur lager. Roer regelmatig om.
- Smeer ondertussen de kruidenboter op de boterham en verdeel de rucola over de kruidenboter.
- Risp de blaadjes tijm van het laatste takje af en houd deze even apart.
- Zodra de champignons mooi bruin gekleurd zijn verdeel je deze over de rucola heen.
- Verdeel dan de tijmblaadjes over de champignons.
0 recties op “Geroosterd brood met kastanje champignons.”Geef your reactie →