Zomerse boterkoek

Zomerse boterkoek

Gang: GebakKeuken: NederlandsMoeilijkheid: Makkelijk
Porties

12

porties
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

35

minuten
Totaal

50

minuten

Ik ben in een luxe resort met mijn voetjes in het heerlijke zeewater en het zonnetje schijnt op mijn bol….. oh, dat is jammer. Ik ben gewoon thuis. Met deze zomerse boterkoek waan je je even in het buitenland en is dat niet wat je nodig hebt als je dit jaar net als ik even thuis blijft?
Deze boterkoek is dan ook gemaakt met een zomers tintje: mango, kokos, pistachenoten en (hoe kan het ook anders) witte chocolade.
Heerlijk!

Ingredienten

  • 200 gram roomboter

  • 200 gram suiker

  • 250 gram speltbloem

  • 1 ei

  • snufje zout

  • 45 gram kokosrasp

  • 80 gram pistachenoten

  • 100 gram witte chocolade druppels

  • 1/2 mango

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de roomboter met de suiker luchtig in een
    keukenmachine.
  • Voeg een half ei toe en meng opnieuw (gooi de
    andere helft niet weg, die heb je later in het
    recept nog nodig).
  • Voeg de speltbloem en het zout toe en meng tot
    een stevig deeg.
  • Hak ondertussen de chocolade en de
    pistachenoten in grove stukken.
  • Schil de mango en snijd kleine blokjes.
  • Spatel vervolgens de chocolade, pistachenoten,
    kokos en mango voorzichtig door het beslag.
  • Verdeel met een spatel het beslag in de ingevette
    bakvorm van 24 cm.
  • Met de bolle kant van een eetlepel kun je het
    beslag glad strijken.
  • Bestrijk de bovenkant van de boterkoek met ei.
  • Bak de boterkoek voor ongeveer 30-35 minuten
    in de oven.
  • Laat de boterkoek in zijn geheel afkoelen en snijd
    er stukjes van.

Opmerkingen

  • De boterkoek kun je ongeveer 5 dagen bewaren. In de diepvries is de boterkoek 3 maanden houdbaar.

0 recties op “Zomerse boterkoekGeef your reactie →

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.