Zomerse boterkoek
Course: GebakCuisine: NederlandsDifficulty: MakkelijkPorties
12
portiesVoorbereiding
15
minutesKooktijd
35
minutesTotaal
50
minutesIk ben in een luxe resort met mijn voetjes in het heerlijke zeewater en het zonnetje schijnt op mijn bol….. oh, dat is jammer. Ik ben gewoon thuis. Met deze zomerse boterkoek waan je je even in het buitenland en is dat niet wat je nodig hebt als je dit jaar net als ik even thuis blijft?
Deze boterkoek is dan ook gemaakt met een zomers tintje: mango, kokos, pistachenoten en (hoe kan het ook anders) witte chocolade.
Heerlijk!
Ingredienten
200 gram roomboter
200 gram suiker
250 gram speltbloem
1 ei
snufje zout
45 gram kokosrasp
80 gram pistachenoten
100 gram witte chocolade druppels
1/2 mango
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de roomboter met de suiker luchtig in een
keukenmachine. - Voeg een half ei toe en meng opnieuw (gooi de
andere helft niet weg, die heb je later in het
recept nog nodig). - Voeg de speltbloem en het zout toe en meng tot
een stevig deeg. - Hak ondertussen de chocolade en de
pistachenoten in grove stukken. - Schil de mango en snijd kleine blokjes.
- Spatel vervolgens de chocolade, pistachenoten,
kokos en mango voorzichtig door het beslag. - Verdeel met een spatel het beslag in de ingevette
bakvorm van 24 cm. - Met de bolle kant van een eetlepel kun je het
beslag glad strijken. - Bestrijk de bovenkant van de boterkoek met ei.
- Bak de boterkoek voor ongeveer 30-35 minuten
in de oven. - Laat de boterkoek in zijn geheel afkoelen en snijd
er stukjes van.
Opmerkingen
- De boterkoek kun je ongeveer 5 dagen bewaren. In de diepvries is de boterkoek 3 maanden houdbaar.
0 recties op “Zomerse boterkoek”Geef your reactie →