Ontbijttaartjes
Course: Ontbijt, GebakDifficulty: MakkelijkPorties
4
portiesVoorbereiding
10
minutesKooktijd
15
minutesRusttijd
15
minutesTotaal
40
minutesJe kunt toch niet anders dan toegeven dat deze ontbijttaartjes er lekker uitzien? Ze zijn zo gemaakt, zien er fleurig uit, makkelijk te vullen en ook nog eens gezond.
Dit keer heb ik voor aardbei gekozen, maar je kunt ze uiteraard ook met ander fruit maken.
Ingredienten
80 gram havervlokken
8 dadels
1 el kokosolie
2 el honing
8 el aardbeienkwark
6 aardbeien
5 gram witte chocolade
1 takje verse munt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Mix de havervlokken, dadels, kokosolie en honing
in een mixer, totdat er een samenhangende brei
ontstaat. - Vet een muffinvorm in met boter.
- Verdeel het havervlokkenmengsel over de
cupcakes. Zorg ervoor dat er een soort bakje
ontstaat. Tip: gebruik de achterkant van een
theelepel om het bakje mooi glad te krijgen. - Zet het bakblik in de oven voor ongeveer 15
minuten. - Haal de ontbijttaartjes uit de vorm en laat volledig
afkoelen. De bakjes zullen nog een beetje zacht
aanvoelen, ze harden nog uit als ze afkoelen. - Snijd de aardbeien in kleine stukjes.
- Verdeel als eerste de kwark over de bakjes en
vervolgens de aardbeien. - Rasp de chocolade over de taartjes en versier
met de muntblaadjes.
Opmerkingen
- De havervlokken ontbijttaartjes (zonder vulling) kunnen ongeveer 3 dagen bewaard blijven in een afgesloten bakje.
0 recties op “Ontbijttaartjes”Geef your reactie →