Dambord cake

Dambord cake

Course: GebakDifficulty: Gemiddeld
Porties

8

porties
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

45

minutes
Totaal

55

minutes

Deze ‘dambord’ cake heb ik gezien op 24 kitchen, van Flour Power. Dit wil ik natuurlijk ook zelf proberen te maken.
Dit ziet er niet alleen lekker uit, maar ook nog eens heel verrassend uit zodra je de cake opensnijdt.
Ik heb voor deze cake een bakblik gebruikt van Ø 26 cm. Ik heb gebruik gemaakt van 2 uitsteekvormen van Ø 18 cm en Ø 10 cm.

Ingredienten

  • 200 gram bloem

  • 400 gram roomboter

  • 200 gram eieren

  • 200 gram suiker

  • 2 el cacaopoeder

  • 200 gram poedersuiker

  • 1 tl vanillepoeder

  • 20 ml melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Mix 200 gram boter luchtig in de keukenmachine.‬
  • Voeg de suiker toe en mix opnieuw.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe, totdat deze zijn
    opgenomen.
  • Zeef de bloem 2 keer.
  • Spatel 1/3 deel van het bloem door het beslag.
    Wanneer dit geheel is opgenomen herhaal je dit
    nog 2 keer.
  • Verdeel het beslag in 2 delen.
  • In 1 deel van het beslag meng je de cacaopoeder.
  • Vet twee (gelijke) cakevormen in met boter en
    bestrooi met bloem.
  • Vul een cakevorm met het naturel beslag en de
    andere met het cacaobeslag.
  • Bak de cakes in de oven voor ongeveer 40-50
    minuten.
  • Maak ondertussen de botercrème door 200 gram
    boter in een kom luchtig te mixen met een
    handmixer.
  • Voeg vervolgens de poedersuiker, vanillepoeder
    en de melk toe aan het botermengsel en mix
    opnieuw alles goed door.
  • Spatel de botercrème in een spuitzak en leg deze
    in de koelkast tot gebruik.
  • Als de cake volledig is afgekoeld kunnen we de
    taart gaan maken.
  • Neem de naturel cake en 2 ronde uitsteekvormen.
    Steek de vormen door de cake, zodat je 3
    verschillende grote rondjes krijgt. Herhaal dit ook
    met de cacao cake.
  • Wissel de middelste ring met elkaar: de middelste
    naturel cake ring gebruik je bij de cacaocake en
    andersom.
  • Zet de 2 cakes weer in elkaar en doe tussen elke
    ring een dun laagje botercreme.
  • We beginnen met een laag cake, hierop verdeel je
    de botercreme. Vervolgens leg je de andere laag
    cake op de botercreme.
  • Smeer zowel de bovenkant als de zijkant van de
    cake in met botercreme.
  • Zet de cake in de koelkast voor ongeveer een uur.

Opmerkingen

  • De taart is ongeveer 3 dagen te bewaren. Verpak de taart goed door bijvoorbeeld gebruik te maken van een taartdoos of folie.

0 recties op “Dambord cakeGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.