Dambord cake
Course: GebakDifficulty: GemiddeldPorties
8
portiesVoorbereiding
10
minutesKooktijd
45
minutesTotaal
55
minutesDeze ‘dambord’ cake heb ik gezien op 24 kitchen, van Flour Power. Dit wil ik natuurlijk ook zelf proberen te maken.
Dit ziet er niet alleen lekker uit, maar ook nog eens heel verrassend uit zodra je de cake opensnijdt.
Ik heb voor deze cake een bakblik gebruikt van Ø 26 cm. Ik heb gebruik gemaakt van 2 uitsteekvormen van Ø 18 cm en Ø 10 cm.
Ingredienten
200 gram bloem
400 gram roomboter
200 gram eieren
200 gram suiker
2 el cacaopoeder
200 gram poedersuiker
1 tl vanillepoeder
20 ml melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Mix 200 gram boter luchtig in de keukenmachine.
- Voeg de suiker toe en mix opnieuw.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe, totdat deze zijn
opgenomen. - Zeef de bloem 2 keer.
- Spatel 1/3 deel van het bloem door het beslag.
Wanneer dit geheel is opgenomen herhaal je dit
nog 2 keer. - Verdeel het beslag in 2 delen.
- In 1 deel van het beslag meng je de cacaopoeder.
- Vet twee (gelijke) cakevormen in met boter en
bestrooi met bloem. - Vul een cakevorm met het naturel beslag en de
andere met het cacaobeslag. - Bak de cakes in de oven voor ongeveer 40-50
minuten. - Maak ondertussen de botercrème door 200 gram
boter in een kom luchtig te mixen met een
handmixer. - Voeg vervolgens de poedersuiker, vanillepoeder
en de melk toe aan het botermengsel en mix
opnieuw alles goed door. - Spatel de botercrème in een spuitzak en leg deze
in de koelkast tot gebruik. - Als de cake volledig is afgekoeld kunnen we de
taart gaan maken. - Neem de naturel cake en 2 ronde uitsteekvormen.
Steek de vormen door de cake, zodat je 3
verschillende grote rondjes krijgt. Herhaal dit ook
met de cacao cake. - Wissel de middelste ring met elkaar: de middelste
naturel cake ring gebruik je bij de cacaocake en
andersom. - Zet de 2 cakes weer in elkaar en doe tussen elke
ring een dun laagje botercreme. - We beginnen met een laag cake, hierop verdeel je
de botercreme. Vervolgens leg je de andere laag
cake op de botercreme. - Smeer zowel de bovenkant als de zijkant van de
cake in met botercreme. - Zet de cake in de koelkast voor ongeveer een uur.
Opmerkingen
- De taart is ongeveer 3 dagen te bewaren. Verpak de taart goed door bijvoorbeeld gebruik te maken van een taartdoos of folie.
0 recties op “Dambord cake”Geef your reactie →