Gemarineerde olijven
Course: BijgerechtDifficulty: MakkelijkPorties
4
portiesVoorbereiding
10
minutesTotaal
10
minutesOlijven heb ik heel lang niet lekker gevonden. Ik vond de smaak heel sterk.
Nu, jaren later toch weer eens geproefd en nu kan ik ze niet meer wegdenken.
Heerlijk hartig bij een borrelplank, een glaasje wijn of verwerkt in een gerecht.
Deze gemarineerde olijven zijn dan ook echt een aanrader.
Ik gebruikte verse pepers van Westlandpepper, de heerlijke olijfolie van Gkazas en de frisse citroenolie van doTERRA.
Stuk voor stuk prachtige producten die ik veel gebruik in mijn eigen keuken.
Ingredienten
200 gram olijven
1/2 Spaanse peper
1/2 tl tijm
1 teen knoflook
Bosje koriander
1/2 tl grof zeezout
1 t olijfolie
1 druppel citroenolie
Instructies
- Spoel de olijven onder de kraan schoon.
- Snijd de Spaanse peper, knoflook en koriander zeer fijn.
- Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar.
- Schep in een kommetje.
Opmerkingen
- Voor direct gebruik.
Wil je de olijven bewaren dan moet je olijfolie toevoegen totdat de olijven onder staan. Je kunt deze in de koeling tot 30 dagen bewaren.
0 recties op “Gemarineerde olijven”Geef your reactie →