Paneermeel

Paneermeel

Course: BijgerechtDifficulty: Makkelijk
Kooktijd

1

hour 

10

minutes
Totaal

1

hour 

10

minutes

Ik zag een tip voorbij komen om zelf paneermeel te maken. Namelijk de korstjes van broden ‘opsparen’ en deze omtoveren tot paneermeel. Normaliter gooiden wij deze korstjes weg. Ja ik weet dat je deze ook gewoon als een snee kunt zien, kunt beleggen en kunt opeten. Maar ik kauw dan mateloos op een klein hapje, dus doe ik dit niet.
In het kader van het tegen gaan van voedselverspilling bewaar ik de korstjes nu in de diepvries totdat ik een lading heb en maak ik er paneermeel van. Supereasy en ik moet zeggen.. ik vind het bij de eigengemaakte bitterballen nog lekkerder!
Mocht je nu geen broodkorstjes hebben, kun je ook gewoon (oud) brood gebruiken.

Ingredienten

 • Broodkorsten of 1/2 brood

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 90 graden.
 • Verdeel de broodkorsten over de bakplaat.
 • Bak gedurende 70 – 90 minuten de broodkorsten
  totdat ze bruin en knapperig zijn.
 • Laat het brood afkoelen.
 • Vermaal de korsten in de blender totdat je grof of
  fijn paneermeel hebt.

Opmerkingen

 • Tip; je kunt ook de restwarmte van de oven gebruiken om de korsten te bakken.
 • Paneermeel kun je heel lang bewaren, zeker een jaar. Mits bewaard in een luchtdichte pot.

1 reacties op “PaneermeelGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.