Paneermeel
Course: BijgerechtDifficulty: MakkelijkKooktijd
1
hour10
minutesTotaal
1
hour10
minutesIk zag een tip voorbij komen om zelf paneermeel te maken. Namelijk de korstjes van broden ‘opsparen’ en deze omtoveren tot paneermeel. Normaliter gooiden wij deze korstjes weg. Ja ik weet dat je deze ook gewoon als een snee kunt zien, kunt beleggen en kunt opeten. Maar ik kauw dan mateloos op een klein hapje, dus doe ik dit niet.
In het kader van het tegen gaan van voedselverspilling bewaar ik de korstjes nu in de diepvries totdat ik een lading heb en maak ik er paneermeel van. Supereasy en ik moet zeggen.. ik vind het bij de eigengemaakte bitterballen nog lekkerder!
Mocht je nu geen broodkorstjes hebben, kun je ook gewoon (oud) brood gebruiken.
Ingredienten
Broodkorsten of 1/2 brood
Instructies
- Verwarm de oven voor op 90 graden.
- Verdeel de broodkorsten over de bakplaat.
- Bak gedurende 70 – 90 minuten de broodkorsten
totdat ze bruin en knapperig zijn. - Laat het brood afkoelen.
- Vermaal de korsten in de blender totdat je grof of
fijn paneermeel hebt.
Opmerkingen
- Tip; je kunt ook de restwarmte van de oven gebruiken om de korsten te bakken.
- Paneermeel kun je heel lang bewaren, zeker een jaar. Mits bewaard in een luchtdichte pot.
1 reacties op “Paneermeel”Geef your reactie →