Aspergesoep
Course: Lunch, DinnerCuisine: NederlandsDifficulty: MakkelijkPorties
4
portiesVoorbereiding
15
minutesKooktijd
25
minutesTotaal
40
minutesIngredienten
500 gram asperges
50 gram boter
60 gram bloem
1 liter kokend water
1 groentebouillonblokje
Snufje zout
Snufje peper
1 rode ui
150 gram schouderhamblokjes
Handje peterselie
Scheutje olijfolie
Instructies
- Schil de asperges en bewaar de schillen.
- Zet een ketel met kokend water, het bouillonblokje
en de aspergeschillen. Laat dit gedurende 15
minuten koken. - Schil de ui en snijd deze in kleine stukjes. Houd
een klein beetje apart voor de garnering. - Snijd de helft van de asperges in grove stukken en
pureer deze. De andere helft snijd je in kleine
stukjes. - Smelt ondertussen in een steelpan de boter. Voeg
de bloem eraan toe en spatel alles rustig door
elkaar. De roux is klaar als het een samenhangend
geheel is. - Schep de schillen uit de bouillon en gooi deze weg.
- Roer de roux bij de bouillon. Blijf goed roeren
totdat alle klontertjes zijn verdwenen. - Voeg de gepureerde asperges, de aspergestukjes
en de ui aan de bouillon toe. Laat gedurende 5
minuten nog zachtjes koken. - Verdeel de soep over 4 kommen.
- Garneer de soep met de olijfolie, rode ui,
hamblokjes, peterselie, het zout en peper.
Opmerkingen
- Je kunt de soep in een luchtdicht bakje tot 2 dagen in de koelkast bewaren en tot 3 maanden in de diepvries.
- Tip; bewaar je de soep in de koelkast? Doe er dan een stukje huishoudfolie op, zodat je geen velletje op de soep krijgt.
0 recties op “Aspergesoep”Geef your reactie →