Aspergesoep

Aspergesoep

Course: Lunch, DinnerCuisine: NederlandsDifficulty: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

25

minutes
Totaal

40

minutes

Ingredienten

  • 500 gram asperges

  • 50 gram boter

  • 60 gram bloem

  • 1 liter kokend water

  • 1 groentebouillonblokje

  • Snufje zout

  • Snufje peper

  • 1 rode ui

  • 150 gram schouderhamblokjes

  • Handje peterselie

  • Scheutje olijfolie

Instructies

  • Schil de asperges en bewaar de schillen.
  • Zet een ketel met kokend water, het bouillonblokje
    en de aspergeschillen. Laat dit gedurende 15
    minuten koken.
  • Schil de ui en snijd deze in kleine stukjes. Houd
    een klein beetje apart voor de garnering.
  • Snijd de helft van de asperges in grove stukken en
    pureer deze. De andere helft snijd je in kleine
    stukjes.
  • Smelt ondertussen in een steelpan de boter. Voeg
    de bloem eraan toe en spatel alles rustig door
    elkaar. De roux is klaar als het een samenhangend
    geheel is.
  • Schep de schillen uit de bouillon en gooi deze weg.
  • Roer de roux bij de bouillon. Blijf goed roeren
    totdat alle klontertjes zijn verdwenen.
  • Voeg de gepureerde asperges, de aspergestukjes
    en de ui aan de bouillon toe. Laat gedurende 5
    minuten nog zachtjes koken.
  • Verdeel de soep over 4 kommen.
  • Garneer de soep met de olijfolie, rode ui,
    hamblokjes, peterselie, het zout en peper.

Opmerkingen

  • Je kunt de soep in een luchtdicht bakje tot 2 dagen in de koelkast bewaren en tot 3 maanden in de diepvries.
  • Tip; bewaar je de soep in de koelkast? Doe er dan een stukje huishoudfolie op, zodat je geen velletje op de soep krijgt.

0 recties op “AspergesoepGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.