Koetjesreepcupcake

Koetjesreepcupcake

Course: GebakDifficulty: Gemiddeld
Porties

12

porties
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

25

minutes
Totaal

40

minutes

Vroeger kregen wij, mijn zusje en ik, regelmatig koetjesreepjes mee naar school of tussendoor. Toen ik ze laatst zag liggen in de winkel was dit voor mij dan ook echt even jeugdsentiment, een terugblik naar de kleine ik.
Dit inspireerde mij om dit heerlijke chocolaatje te verwerken in een receptje, met als resultaat deze koetjesreepcupcakes. Voor de kleine kookhulpjes een lekker receptje. Niet getreurd, ook jij als (iets oudere) foodie mag genieten van dece cupcake.
Ben jij net als ik gek op chocolade en aardbeien, dan is dit recept echt iets voor jou. Of staat er een kleine chefkok naast je aan je mouw te trekken? Lees dan snel verder.

Ingredienten

  • 180 gram roomboter

  • 180 gram suiker

  • 1 tl vanille extract

  • 4 eieren

  • 180 gram bloem

  • Snufje zout

  • 2 tl bakpoeder

  • 8 koetjesrepen

  • 200 ml slagroom

  • Optioneel: 2 el suiker

Instructies

  • Verwarm de oven op 175 graden.
  • Mix de boter en de suiker luchtig in de
    keukenmachine.
  • Voeg het vanille extract toe en mix opnieuw.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tussendoor.
  • Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe en
    mix tot het is opgenomen.
  • Snijd ondertussen de koetjesrepen in kleine
    stukjes. Houd 4 gesneden reepjes apart ter
    versiering.
  • Voeg de chocolade toe aan het beslag en spatel
    deze er rustig door.
  • Zet het cupcake bakblik klaar en verdeel de
    papieren bakvormpjes.
  • Vul elk papieren bakvormpje ongeveer voor 3/4.
    Iets meer mag ook, niet minder.
  • Bak de cupcakes voor ongeveer 20-25 minuten.
  • Laat de cupcakes afkoelen.
  • Klop ondertussen de slagroom stijf, eventueel kun
    je de slagroom zoeter maken door 2 eetlepels
    suiker toe te voegen.
  • Schep de slagroom in een spuitzak.
  • Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd
    in kleine stukjes.
  • Snij het ‘hoedje’ van de cupcake af.
  • Spuit de slagroom op de cupcake, verdeel wat
    aardbeien en stukjes koetjesreep erover heen en
    plaats het hoedje terug op de cupcake.
  • Herhaal dit hij alle cupcakes.

Opmerkingen

  • De cupcakes, zonder versiering, kun je in een luchtdicht doosje in de koelkast tot 3 dagen bewaren. In de vriezer kunnen ze tot 3 maanden bewaard blijven.

0 recties op “KoetjesreepcupcakeGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.