Blauwe bessensiroop

Blauwe bessensiroop

Gang: siroopKeuken: AmerikaansMoeilijkheid: Makkelijk
Porties

1

Fles
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

8

minuten
Totaal

12

minuten

Toen ik met de zomer op vakantie was in Amerika werd ik geïnspireerd door de siroop die zij over de pannenkoeken schenken. Dit wilde ik thuis ook! Dus eenmaal thuis ben ik aan de slag gegaan. 

Deze siroop, met maar 3 ingrediënten, is niet enkel voor over de pannenkoeken, maar kan ook over bijvoorbeeld ijs heen. Daarnaast tover je een simpel glas water met ijs om tot een lekker smaakvolle limonade! 

Ingredienten

  • 300 gram blauwe bessen

  • 300 gram suiker

  • 250 gram water

Instructies

  • Doe het schoongemaakte fruit met het water in een ketel en  zet op middelhoog vuur. 
  • Laat het fruit ongeveer 8-10 minuten in het water sudderen, zodat alle kleur en smaak in het water trekt. 
  • Giet vervolgens het hete water met het fruit in een kom met een vergiet, zodat het vruchtwater en het fruit apart worden opgevangen. Duw met een lepel al het vocht uit het fruit. 
  • Voeg nu het vruchtwater nog heet is de suiker toe. Roer totdat alle suiker volledig is opgenomen. 
  • Laat de siroop afkoelen en het is klaar voor gebruik.

0 recties op “Blauwe bessensiroopGeef your reactie →

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.