Perzik-meloen jam

Perzik- meloen jam

Course: Bijgerecht, ontbijtDifficulty: Makkelijk
Porties

1

Potje
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

5

minutes
Totaal

20

minutes

Ingredienten

  • 200 gram meloen

  • 350 gram perziken 

  • 30 ml water

  • 60 ml citroensap

  • 0,5 citroen rasp

  • 0,5 tl kaneel

  • 550 gram geleisuiker 

Instructies

  • Snij het fruit in kleine stukken en maak schoon. 
  • Blender de stukken fruit tot een fijn papje met wat grove stukjes links en rechts.
  • Breng het vruchtenpapje samen met het citroensap en het water aan de kook in een pan. 
  • Voeg de geleisuiker toe en roer dit geheel goed door, totdat alle suiker opgelost is. 
  • Laat de jam gedurende 4 minuten pruttelen en controleer 
    vervolgens of de jam gestold is.  
  • Vul gesteriliseerde potten met de hete jam en sluit deze. 

1 reacties op “Perzik-meloen jamGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.