Jamkoekjes

Jamkoekjes

Course: Cakes
Porties

10

porties
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Koeltijd

60

minuten
Totaal

1

hour 

20

minutes


Ik maak vaak koekjes. Voor visite, voor bij de koffie, voor onderweg of voor mee te nemen naar het werk. Dit keer heb ik jamkoekjes gemaakt. Een bros, zoet koekje met een laagje fruit, heerlijk!

Je kunt natuurlijk kiezen voor een vormpje naar keuze. Gezien de zomer heb ik gekozen voor een fleurig bloemetje. Maar denk ook gerust aan een hartje voor valentijn, een ster voor met kerst en zo kan ik nog even doorgaan.

Je kunt uiteraard ook eindeloos variƫren qua smaken jam.
In dit recept kies ik voor de perzik-meloen jam en de blauwe bessen- framboos jam.

Ingredienten

Instructies

  • Volg het recept van de zandkoekjes. Kies een vormpje naar keuze uit. Als je net zoals bij de koekjes op de foto de jam wilt zien, zorg je ervoor dat je een groot en een kleiner vormpje hebt. Je maakt eerst het grote vormpje en steekt vervolgens het kleinere vormpje daar weer uit.
  • Laat de koekjes gedurende 10 minuten afkoelen.
  • Schep de jam op het dichte koekje, deze dient voor de onderkant. (Optioneel; strooi wat poedersuiker over het koekje met de ‘kern’ eruit). Vervolgens neem je het koekje met de ‘kern’ eruit en duw deze zachtjes in de jam.

Opmerkingen

  • De koekjes kun je 4-6 weken in een luchtdichte trommel bewaren.
  • Bewaar een stukje brood in de trommel, zodat het vocht wordt opgenomen.
  • In de vriezer kun je de koekjes tot 3 maanden bewaren.

0 recties op “JamkoekjesGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.