Plaatpizza
Course: AvondetenDifficulty: MakkelijkPorties
4
portiesVoorbereiding
20
minutesKooktijd
20
minutesTotaal
40
minutesDeze heerlijke plaattaart maken wij regelmatig. We varieren van ingredienten zodat we steeds een andere pizza eten.
Je kunt het serveren als avondeten, maar deze is zeker ook geschikt als borrelhapje. Heb je nog iets over van het avondeten? Je kunt hem gerust ook in de boterhammentrommel stoppen en mee nemen naar je werk. Eventueel opnieuw opwarmen in de oven of lekker koud.
Misschien heel raar voor sommige, maar wij eten knoflooksaus erbij! Doen jullie dat ook?
Ingredienten
1 rode paprika
1/2 gele paprika
200 gram champignons
2 uien
200 gram geraspte kaas
2 el pizzakruiden
1 rol pizzadeeg
1 pot pizzasaus
1 pak salami
1 scheut olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de kern van de paprika weg en schil de ui. Snijd de groenten in grove stukken.
- Bak de groenten ondertussen in een pan met een beetje olijfolie. Roer regelmatig door.
- Rol het pizzadeeg uit en bestrijk deze met de pizzasaus.
Tip: Verdeel de saus gelijkmatig met de bolle kant van
een eetlepel. - Beleg de pizza erna met de plakken salami.
- Schep de gebakken groenten op de salami en verdeel gelijkmatig.
- Verdeel de geraspte kaas eroverheen en als laatste strooi je de pizzakruiden erover heen.
- Bak de pizza voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.
Opmerkingen
- Eventueel kun je deze de volgende dag opnieuw warm maken in de oven. Een paar minuten afbakken op een voorverwarmde oven.
- Is er pizza over? Of wil je hem op een later moment opeten? Je kunt de pizza ook invriezen, dit kan tot 3 maanden.
Verpak de pizza eerst in huishoudfolie en vervolgens in aliminiumfolie.
0 recties op “Plaatpizza”Geef your reactie →