Knoflooksaus

Knoflooksaus

Course: Dips & SauzenDifficulty: Makkelijk
Potje

1

potje
Voorbereiding

10

minutes
Totaal

10

minutes

Knoflooksaus staat hier standaard in huis. Het liefst ook nog een potje in de berging, als voorraad.
Totdat mijn vriend ineens zei: ‘kunnen we dat niet ook zelf maken?’. Uiteraard zijn mijn oren direct gespitst en ga ik deze uitdaging niet uit de weg. Na een aantal recepten geprobeerd te hebben en wat aanpassingen gedaan te hebben, kom ik uit op dit heerlijke recept. Geloof mij… als je deze proeft, wil je geen meer uit de winkel!

Ingredienten

  • 150 gram crème fraîche

  • 3 el volle mayonaise

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 tl suiker

  • 1 tl limoensap

  • 3 tl peterselie

  • Snufje zout

  • Snufje peper

Instructies

  • Neem een ruime kom.
  • Pers de knoflook boven de kom.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe en roer alles goed door.
  • Eventueel kun je nog een extra teentje knoflook, zout of peper toevoegen. Dit is geheel naar wens.

Opmerkingen

  • De saus kun je ongeveer tot 4 weken bewaren.

0 recties op “KnoflooksausGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.