Bloemkoolsoep
Course: Voorgerecht, LunchDifficulty: MakkelijkPorties
4
portiesVoorbereiding
20
minutesKooktijd
15
minutesTotaal
35
minutesBloemkool was eigenlijk nooit mijn favoriete groente. Ik kreeg hem als kind standaard gekookt met een of andere roomsaus. Sinds dat ik samenwoon (dat is al 8 jaar…) heb ik het dan ook niet meer gekocht en gemaakt. Totdat ik ergens hoorde dat je er een heerlijke soep van kunt maken. Mijn nieuwsgierigheid werd gewerkt en ik besloot om te gaan experimenteren. Zo is het receptje ontstaan en ik moet zeggen; bloemkool is best lekker!
Ingredienten
1 ui
1 tl kerrie
2 el olijfolie
750 gram bloemkool
250 gram aardappelen
2 bouillonblokjes
1 liter water
Instructies
- Schil de ui en de aardappelen. Verwijder de bladeren van de bloemkool.
- Snijd de groente vervolgens in grove stukken.
- Fruit de ui in de olijfolie in de soeppan. Voeg vervolgens de kerrie en de bloemkool. Bak deze gedurende 4 minuutjes mee.
- Voeg vervolgens de aardappel, 1 liter kokend water en de bouillonblokjes toe. Laat het geheel gedurende voor 15 minuten koken.
- Blender het geheel totdat er een smeuïge soep ontstaat.
Opmerkingen
- De soep is 3 dagen houdbaar in de koelkast.
- In de vriezer kun je de soep tot 3 maanden bewaren.
0 recties op “Bloemkoolsoep”Geef your reactie →