Basisrecept zandkoekjes

Basisrecept zandkoekjes

Course: GebakDifficulty: Makkelijk
Porties

1

porties
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totaal

1

hour 

30

minutes


Aangezien ik graag bak en mijn vriend graag alles proeft wat ik maak, was het niet zo moeilijk om met vaderdag met een leuk idee te komen.

Onze eerste vaderdag!
Extra speciaal, dus deze koekjes zijn met extra liefde bedacht en gemaakt.

Dit is een basisrecept en kun je natuurlijk opleuken met bijvoorbeeld een leuk smaakje. Doe bijvoorbeeld een scheutje vlierbloesemsiroop door het deeg voor een lekkere twist. Of versier ze leuk met een chocolade drip.

Ingredienten

  • 200 gram bloem

  • 1 eidooier

  • 70 gram witte basterdsuiker

  • 2 zakjes vanille suiker

  • 125 gram roomboter

  • 1/2 tl vanillepoeder

Instructies

  • Mix de boter, de 2 suikers en de vanillepoeder met elkaar.
  • Voeg vervolgens de eidooier en de roomboter toe en mix opnieuw.
  • Schep de bloem erbij en kneed totdat er een stevige bal deeg ontstaat.
  • Verpak het deeg in huishoudfolie en leg deze in de koelkast voor ongeveer een uur.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Rol het deeg plat met een deegroller en steek de vormpjes uit het deeg.
  • Leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak de koekjes gedurende 15 minuten.
  • Laat de koekjes afkoelen.

Opmerkingen

  • In een afgesloten trommel kun je de koekjes 4 tot 6 weken bewaren.
  • In de vriezer kun je de koekjes tot 3 maanden bewaren.

0 recties op “Basisrecept zandkoekjesGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.