Basisrecept zandkoekjes
Course: GebakDifficulty: MakkelijkPorties
1
portiesVoorbereiding
15
minutesKooktijd
15
minutesTotaal
1
hour30
minutes
Aangezien ik graag bak en mijn vriend graag alles proeft wat ik maak, was het niet zo moeilijk om met vaderdag met een leuk idee te komen.
Onze eerste vaderdag!
Extra speciaal, dus deze koekjes zijn met extra liefde bedacht en gemaakt.
Dit is een basisrecept en kun je natuurlijk opleuken met bijvoorbeeld een leuk smaakje. Doe bijvoorbeeld een scheutje vlierbloesemsiroop door het deeg voor een lekkere twist. Of versier ze leuk met een chocolade drip.
Ingredienten
200 gram bloem
1 eidooier
70 gram witte basterdsuiker
2 zakjes vanille suiker
125 gram roomboter
1/2 tl vanillepoeder
Instructies
- Mix de boter, de 2 suikers en de vanillepoeder met elkaar.
- Voeg vervolgens de eidooier en de roomboter toe en mix opnieuw.
- Schep de bloem erbij en kneed totdat er een stevige bal deeg ontstaat.
- Verpak het deeg in huishoudfolie en leg deze in de koelkast voor ongeveer een uur.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Rol het deeg plat met een deegroller en steek de vormpjes uit het deeg.
- Leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak de koekjes gedurende 15 minuten.
- Laat de koekjes afkoelen.
Opmerkingen
- In een afgesloten trommel kun je de koekjes 4 tot 6 weken bewaren.
- In de vriezer kun je de koekjes tot 3 maanden bewaren.
0 recties op “Basisrecept zandkoekjes”Geef your reactie →