Aardbeiensiroop

Aardbeiensiroop

Gang: SiroopMoeilijkheid: Makkelijk
Porties

1

flesje
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totaal

15

minuten

We hebben weer een aantal warme dagen achter de rug en dat betekent dat we veel drinken. Ik wil niet enkel water drinken of alleen maar fris. Elk jaar opnieuw maak ik dan weer verschillende siroopjes. Dit keer heb ik een frisse, zoete aardbeiensiroop gemaakt.
Niet enkel als ranja is deze siroop lekker, maar je kunt hem ook over het ijs of over pannenkoeken schenken.

Wil je nog meer smaken proberen? Probeer eens deze: vlierbloesemsiroop, citroensiroop of deze blauwe bessen-frambozensiroop.

Ingredienten

  • 300 gram aardbeien

  • 300 gram suiker

Instructies

  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
  • Snijd de aardbeien door de helft.
  • Zet een kleine steelpan op een laag vuurtje en schep de aardbeien in het pannetje.
  • Kook de aardbeien voor ongeveer 5 minuten.
  • Voeg dan de suiker toe en kook nog eens voor 5 minuten. Roer ondertussen met een pollepel en zorg dat alle suiker wordt opgenomen.
  • Zeef de siroop zodat alle stukjes aardbeien eruit
    worden gefilterd. Schenk de siroop in een glazen flesje.

Opmerkingen

  • Een siroop kun je tot 3 maanden bewaren.
    Een open flesje kun je ongeveer 2 tot 3 weken bewaren.

0 recties op “AardbeiensiroopGeef your reactie →

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.