Blauwe bes – frambozensiroop
Course: Siroop, DrinkenCuisine: AmerikaansDifficulty: MakkelijkPorties
1
flesVoorbereiding
15
minutesKooktijd
8
minutesTotaal
23
minutesWe hebben sinds kort een apparaat* om bruiswater te maken. Één nadeel.. ik drink geen ‘gewoon’ bruiswater. Gelukkig maak ik al een tijdje mijn eigen siroopjes. In combinatie met dit apparaat maak je in een handomdraai je eigen frisdrank.
*Mocht je nu niet zo’n apparaat in huis hebben, kun je uiteraard ook een fles bruiswater gebruiken.
Dit keer had ik blauwe bes en frambozen in huis en dit combineerde ik tot een lekker zoete siroop.
Deze siroop kun je niet enkel gebruiken voor limonade of frisdrank te maken, maar is ook heerlijk voor over ijs of bijvoorbeeld pannenkoeken.
Ingredienten
280 gram fruit
225 ml water
280 gram suiker
Instructies
- Vul een steelpan met water en het fruit.
- Breng het geheel gedurende 6-8 minuten aan de
kook. Het water neemt dan de mooie roze, paarse
kleur van het fruit over. - Zet een mengkom met een vergiet klaar.
- Giet het pannetje af boven het vergiet. Die met de
bolle kant van een eetlepel al het vocht uit het
vruchtpulp. - Voeg, nu het vruchtwater nog heet is, de suiker
toe aan het vruchtwater. Roer met een garde,
totdat alle suiker is opgenomen. - Giet de siroop warm over in een afsluitbare fles.
Laat de siroop afkoelen en hij is klaar voor
gebruik.
Opmerkingen
- De siroop kun je tot 3 weken bewaren.
0 recties op “Blauwe bes – frambozensiroop”Geef your reactie →