Blauwe bes – frambozensiroop

Blauwe bes – frambozensiroop

Gang: Siroop, DrinkenKeuken: AmerikaansMoeilijkheid: Makkelijk
Porties

1

fles
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

8

minuten
Totaal

23

minuten

We hebben sinds kort een apparaat* om bruiswater te maken. Één nadeel.. ik drink geen ‘gewoon’ bruiswater. Gelukkig maak ik al een tijdje mijn eigen siroopjes. In combinatie met dit apparaat maak je in een handomdraai je eigen frisdrank.

*Mocht je nu niet zo’n apparaat in huis hebben, kun je uiteraard ook een fles bruiswater gebruiken.

Dit keer had ik blauwe bes en frambozen in huis en dit combineerde ik tot een lekker zoete siroop.

Deze siroop kun je niet enkel gebruiken voor limonade of frisdrank te maken, maar is ook heerlijk voor over ijs of bijvoorbeeld pannenkoeken.

Ingredienten

  • 280 gram fruit

  • 225 ml water

  • 280 gram suiker

Instructies

  • Vul een steelpan met water en het fruit.
  • Breng het geheel gedurende 6-8 minuten aan de
    kook. Het water neemt dan de mooie roze, paarse
    kleur van het fruit over.
  • Zet een mengkom met een vergiet klaar.
  • Giet het pannetje af boven het vergiet. Die met de
    bolle kant van een eetlepel al het vocht uit het
    vruchtpulp.
  • Voeg, nu het vruchtwater nog heet is, de suiker
    toe aan het vruchtwater. Roer met een garde,
    totdat alle suiker is opgenomen.
  • Giet de siroop warm over in een afsluitbare fles.
    Laat de siroop afkoelen en hij is klaar voor
    gebruik.

Opmerkingen

  • De siroop kun je tot 3 weken bewaren.

0 recties op “Blauwe bes – frambozensiroopGeef your reactie →

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.