Spritspistache truffels

Spritspistache truffels

Course: BijgerechtDifficulty: Gemiddeld
Porties

4

porties
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

40

minutes
Totaal

1

hour 

10

minutes

Met dit druilerige weer had ik zin in een kopje thee met wat lekkers. Het zijn uiteindelijk deze overheerlijke spritspistache truffels geworden. Ben je nieuwsgierig geworden naar deze truffels, maak ze en oordeel zelf.

Ingredienten

  • 170 gram spritsen

  • 70 gram pistache

  • 100 gram monchou

  • 1 tl zout

  • 200 gram witte chocoladedruppels

Instructies

  • Maal de spritsen en pistachenoten fijn in een blender. Ik heb
    gekozen om beide apart fijn te malen in de blender.
  • Houd 1 el gehakte pistachenoten aan de kant, zodat je daar
    aan het einde de truffels mee kunt decoreren.
  • Voeg het zout toe aan de koekkruimels en roer dit door.
  • Voeg de monchou toe en kneed dit met hand erdoor heen.
    Blijf kneden totdat er een bal ontstaat.
  • Maak ongeveer 20 kleine balletjes en leg deze op een bord.
  • Laat de balletjes afkoelen in de koelkast.
  • Wanneer de balletjes bijna uit de koelkast kunnen, smelt je
    de chocolade au-bain marie.
  • Dip de balletjes in de chocolade en leg deze op bakfolie.
  • Strooi gelijk de gehakte pistachenootjes over de truffels.

Opmerkingen

  • De truffels zijn maximaal een week in de koelkast te bewaren.

0 recties op “Spritspistache truffelsGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.