Spritspistache truffels
Course: BijgerechtDifficulty: GemiddeldPorties
4
portiesVoorbereiding
30
minutesKooktijd
40
minutesTotaal
1
hour10
minutesMet dit druilerige weer had ik zin in een kopje thee met wat lekkers. Het zijn uiteindelijk deze overheerlijke spritspistache truffels geworden. Ben je nieuwsgierig geworden naar deze truffels, maak ze en oordeel zelf.
Ingredienten
170 gram spritsen
70 gram pistache
100 gram monchou
1 tl zout
200 gram witte chocoladedruppels
Instructies
- Maal de spritsen en pistachenoten fijn in een blender. Ik heb
gekozen om beide apart fijn te malen in de blender. - Houd 1 el gehakte pistachenoten aan de kant, zodat je daar
aan het einde de truffels mee kunt decoreren. - Voeg het zout toe aan de koekkruimels en roer dit door.
- Voeg de monchou toe en kneed dit met hand erdoor heen.
Blijf kneden totdat er een bal ontstaat. - Maak ongeveer 20 kleine balletjes en leg deze op een bord.
- Laat de balletjes afkoelen in de koelkast.
- Wanneer de balletjes bijna uit de koelkast kunnen, smelt je
de chocolade au-bain marie. - Dip de balletjes in de chocolade en leg deze op bakfolie.
- Strooi gelijk de gehakte pistachenootjes over de truffels.
Opmerkingen
- De truffels zijn maximaal een week in de koelkast te bewaren.
0 recties op “Spritspistache truffels”Geef your reactie →