Tomaten kruidensoep

Tomaten kruidensoep

Course: ontbijt, lunch, bijgerechtCuisine: NederlandsDifficulty: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

30

minutes
Totaal

45

minutes

Ingredienten

  • 2 stuk rode paprika

  • 2 eetlepel olijfolie

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 blik tomatenblokjes (circa 400 gram)

  • 1 liter bouillon

  • 2 theelepels oregano

  • 1 theelepel tijm

  • 1 theelepel basilicum

  • snufje zout

  • snufje peper

Instructies

  • Maak de paprika’s, ui en knoflook schoon.
  • Verhit olie in een pan en bak de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de gesneden paprika’s toe en laat deze zachtjes
    meekoken.
  • Voeg vervolgens de tomatenstukjes toe en laat op een
    zacht vuurtje enkele minuten meekoken.
  • Giet de bouillon erbij.
  • Voeg de oregano, tijm en basilicum toe en breng op smaak
    met zout en peper.
  • Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen, met een deksel
    op de pan.
  • Pureer het geheel met een staafmixer.

Opmerkingen

  • De soep is tot 3 dagen houdbaar in een afgesloten bakje in de koelkast.
    Ingevroren kan de soep tot 3 maanden bewaard blijven.

0 recties op “Tomaten kruidensoepGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.