Tomaten kruidensoep
Course: ontbijt, lunch, bijgerechtCuisine: NederlandsDifficulty: MakkelijkPorties
4
portiesVoorbereiding
15
minutesKooktijd
30
minutesTotaal
45
minutesIngredienten
2 stuk rode paprika
2 eetlepel olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
1 blik tomatenblokjes (circa 400 gram)
1 liter bouillon
2 theelepels oregano
1 theelepel tijm
1 theelepel basilicum
snufje zout
snufje peper
Instructies
- Maak de paprika’s, ui en knoflook schoon.
- Verhit olie in een pan en bak de ui en knoflook glazig.
- Voeg de gesneden paprika’s toe en laat deze zachtjes
meekoken. - Voeg vervolgens de tomatenstukjes toe en laat op een
zacht vuurtje enkele minuten meekoken. - Giet de bouillon erbij.
- Voeg de oregano, tijm en basilicum toe en breng op smaak
met zout en peper. - Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen, met een deksel
op de pan. - Pureer het geheel met een staafmixer.
Opmerkingen
- De soep is tot 3 dagen houdbaar in een afgesloten bakje in de koelkast.
Ingevroren kan de soep tot 3 maanden bewaard blijven.
0 recties op “Tomaten kruidensoep”Geef your reactie →