Witte chocolade cheesecake (no bake)

Witte chocolade cheesecake (no bake)

Gang: GebakKeuken: AmerikaansMoeilijkheid: Gemiddeld
Porties

12

Personen
Bereiding

45

minuten
Rusttijd

4

uur
Totaal

4

uren 

45

minuten

We wilde onze vakantiefoto’s met onze familie delen. Hoe leuk om daar diverse gerechten bij te maken die we daar hadden gegeten? Een Amerikaanse hapjesavond onder het genot van onze overweldigende vakantiekiekjes, mooie verhalen en onvergetelijke herinneringen.
Daar hoorde deze lekkere cheesecake natuurlijk bij.

Ingredienten

  • 200 gram roomkaas

  • 150 gram Griekse yoghurt

  • 75 gram ongezouten roomboter

  • 100 gram witte chocolade

  • 220 gram speculaas

  • 30 gram pure chocolade

  • 50 gram frambozen

Instructies

  • Smelt de roomboter in een steelpannetje.
  • Stop de speculaas in een blender en maal deze
    fijn. Zet een klein bakje met 2 eetlepels gemalen
    speculaas aan de kant voor de garnering.
  • Meng in een kom de speculaas met de
    gesmolten roomboter tot een plakkerig geheel.
  • Verdeel het speculaasroomboter mengsel over de
    springvorm. Druk deze met de achterkant van de
    lepel aan.
  • Verwarm de witte chocolade au bain-marie.
  • Meng in een kom de Griekse yoghurt, roomkaas
    en de gesmolten witte chocolade.
  • Verdeel het geheel met een spatel over de
    speculaasbodem.
  • Laat de cheesecake in de koelkast opstijven voor
    minimaal 4 uur.
  • Rasp de pure chocolade fijn met een kaasschaaf
    of rasp
  • Garneer de cheesecake met de geraspte pure
    chocolade, het restje speculaas en de frambozen.

0 recties op “Witte chocolade cheesecake (no bake)Geef your reactie →

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.