Witte chocolade cheesecake (no bake)
Course: GebakCuisine: AmerikaansDifficulty: GemiddeldPorties
12
PersonenBereiding
45
minutesRusttijd
4
uurTotaal
4
hours45
minutesWe wilde onze vakantiefoto’s met onze familie delen. Hoe leuk om daar diverse gerechten bij te maken die we daar hadden gegeten? Een Amerikaanse hapjesavond onder het genot van onze overweldigende vakantiekiekjes, mooie verhalen en onvergetelijke herinneringen.
Daar hoorde deze lekkere cheesecake natuurlijk bij.
Ingredienten
200 gram roomkaas
150 gram Griekse yoghurt
75 gram ongezouten roomboter
100 gram witte chocolade
220 gram speculaas
30 gram pure chocolade
50 gram frambozen
Instructies
- Smelt de roomboter in een steelpannetje.
- Stop de speculaas in een blender en maal deze
fijn. Zet een klein bakje met 2 eetlepels gemalen
speculaas aan de kant voor de garnering. - Meng in een kom de speculaas met de
gesmolten roomboter tot een plakkerig geheel. - Verdeel het speculaasroomboter mengsel over de
springvorm. Druk deze met de achterkant van de
lepel aan. - Verwarm de witte chocolade au bain-marie.
- Meng in een kom de Griekse yoghurt, roomkaas
en de gesmolten witte chocolade. - Verdeel het geheel met een spatel over de
speculaasbodem. - Laat de cheesecake in de koelkast opstijven voor
minimaal 4 uur. - Rasp de pure chocolade fijn met een kaasschaaf
of rasp - Garneer de cheesecake met de geraspte pure
chocolade, het restje speculaas en de frambozen.
0 recties op “Witte chocolade cheesecake (no bake)”Geef your reactie →