Pompoensoep
Course: Voorgerecht, Bijgerecht, LunchDifficulty: GemiddeldPorties
4
portiesVoorbereiding
30
minutesKooktijd
20
minutesTotaal
50
minutesIngredienten
1 flespompoen (ongeveer 1 kg)
3 teentjes knoflook
3 uien
2 cm gember
1/2 Spaanse peper
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels kerriepoeder
2 theelepels tijm
800 ml kokend water
1 bouillonblokje
4 eetlepels crème fraiche
snufje peper
verse koriander blaadjes
Instructies
- Verwijder de schil en haal de zaadjes en draadjes
uit de pompoen. - Snijd de pompoen in blokjes van 2 cm.
- Schil de ui, knoflook en gember. Snij deze en de
peper in stukjes. - Verhit de olijfolie in een soeppan.
- Fruit de peper, knoflook, ui en gember aan.
- Voeg de kerriepoeder en tijm toe.
- Voeg de pompoenstukjes toe en bak deze
gedurende 2 minuten - Voeg het kokende water en de bouillonblokjes toe
en breng aan de kook. - Laat het geheel ongeveer 15-20 minuten zachtjes
koken. - Haal de pan van het vuur en pureer het geheel tot
een egale soep. - Garneer een kommetje soep met een theelepel
crème fraiche, verse gemalen peper naar smaak
en verse korianderblaadjes.
Opmerkingen
- Pompoensoep wordt afgeraden om te wecken, omdat het zuur word.
- In de koelkast kun je de soep 2 dagen bewaren en in de vriezer tot 3 maanden.
0 recties op “Pompoensoep”Geef your reactie →