Pompoensoep

Pompoensoep

Course: Voorgerecht, Bijgerecht, LunchDifficulty: Gemiddeld
Porties

4

porties
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totaal

50

minutes

Ingredienten

  • 1 flespompoen (ongeveer 1 kg)

  • 3 teentjes knoflook

  • 3 uien

  • 2 cm gember

  • 1/2 Spaanse peper

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 2 theelepels kerriepoeder

  • 2 theelepels tijm

  • 800 ml kokend water

  • 1 bouillonblokje

  • 4 eetlepels crème fraiche

  • snufje peper

  • verse koriander blaadjes

Instructies

  • Verwijder de schil en haal de zaadjes en draadjes
    uit de pompoen.
  • Snijd de pompoen in blokjes van 2 cm.
  • Schil de ui, knoflook en gember. Snij deze en de
    peper in stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan.
  • Fruit de peper, knoflook, ui en gember aan.
  • Voeg de kerriepoeder en tijm toe.
  • Voeg de pompoenstukjes toe en bak deze
    gedurende 2 minuten
  • Voeg het kokende water en de bouillonblokjes toe
    en breng aan de kook.
  • Laat het geheel ongeveer 15-20 minuten zachtjes
    koken.
  • Haal de pan van het vuur en pureer het geheel tot
    een egale soep.
  • Garneer een kommetje soep met een theelepel
    crème fraiche, verse gemalen peper naar smaak
    en verse korianderblaadjes.

Opmerkingen

  • Pompoensoep wordt afgeraden om te wecken, omdat het zuur word.
  • In de koelkast kun je de soep 2 dagen bewaren en in de vriezer tot 3 maanden.

0 recties op “PompoensoepGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.