Herfstige appelcake
Course: GebakCuisine: NederlandsDifficulty: MakkelijkPorties
10
personenVoorbereiding
10
minutesKooktijd
35
minutesTotaal
45
minutesDe bladeren vallen van de boom, de regen tikt tegen de ramen, de verwarming wordt opgeschroefd en ‘s avonds wordt het steeds vroeger donker. Ik kruip op de bank onder een dekentje, met een kop thee, een goed boek of serie en wat lekkers.
Het lekkers moest ik echter nog even maken. Met een aantal restjes in de koelkast heb ik toen deze herfstige appelcake gemaakt.
Ingredienten
100 gram ongezouten roomboter
160 gram suiker
2 eieren
1 tl vanille poeder
175 gram tarwebloem
2 tl bakpoeder
1 tl zout
120 ml zure room
1 appel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix de boter en het suiker (houdt 1 el achter voor
de decoratie) tot een romig, lichtgeel mengsel. - Voeg de eieren en vanille poeder toe en mix het
geheel. - Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en het zout
toe en mix het geheel opnieuw. - Roer de zure room in een apart bakje door en
voeg dit vervolgens toe aan de mixer. - Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de
appel in kleine stukjes. - Voeg de appelstukjes en de pumpkin spice toe en
spatel dit voorzichtig door het beslag. - Schep het geheel in een cakevorm.
- Strooi een eetlepel suiker over het beslag.
- Bak de cake gedurende 35 minuten in de
voorverwarmde oven.
Opmerkingen
- De cake kan in een afgesloten cakedoos tot 3 dagen bewaard blijven.
In de diepvriezer kan de cake tot 3 maanden bewaard blijven.
0 recties op “Herfstige appelcake”Geef your reactie →