Herfstige appelcake

Herfstige appelcake

Gang: GebakKeuken: NederlandsMoeilijkheid: Makkelijk
Porties

10

personen
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

35

minuten
Totaal

45

minuten

De bladeren vallen van de boom, de regen tikt tegen de ramen, de verwarming wordt opgeschroefd en ‘s avonds wordt het steeds vroeger donker. Ik kruip op de bank onder een dekentje, met een kop thee, een goed boek of serie en wat lekkers.
Het lekkers moest ik echter nog even maken. Met een aantal restjes in de koelkast heb ik toen deze herfstige appelcake gemaakt.

Ingredienten

  • 100 gram ongezouten roomboter

  • 160 gram suiker

  • 2 eieren

  • 1 tl vanille poeder

  • 175 gram tarwebloem

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 tl zout

  • 120 ml zure room

  • 1 appel

  • 1 tl pumpkin spice

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Mix de boter en het suiker (houdt 1 el achter voor
    de decoratie) tot een romig, lichtgeel mengsel.
  • Voeg de eieren en vanille poeder toe en mix het
    geheel.
  • Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en het zout
    toe en mix het geheel opnieuw.
  • Roer de zure room in een apart bakje door en
    voeg dit vervolgens toe aan de mixer.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de
    appel in kleine stukjes.
  • Voeg de appelstukjes en de pumpkin spice toe en
    spatel dit voorzichtig door het beslag.
  • Schep het geheel in een cakevorm.
  • Strooi een eetlepel suiker over het beslag.
  • Bak de cake gedurende 35 minuten in de
    voorverwarmde oven.

Opmerkingen

  • De cake kan in een afgesloten cakedoos tot 3 dagen bewaard blijven.
    In de diepvriezer kan de cake tot 3 maanden bewaard blijven.

0 recties op “Herfstige appelcakeGeef your reactie →

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.