Sambal
Course: BijgerechtCuisine: IndonesieDifficulty: MakkelijkPorties
1
potjeVoorbereiding
10
minutesKooktijd
10
minutesTotaal
20
minutesSambal staat al een hele tijd op mijn lijstje om zelf te maken. Elke keer is er iets tussendoor gekomen of heb ik besloten om iets anders te maken. Hoezo te veel lekkere gerechten om te proberen?!
Ingredienten
125 gram rode Spaanse pepers
2 Rawit pepers
2 teentjes knoflook
2 sjalotjes
2 el olijfolie
25 gram verse gember
1 el ketjap
2 tl suiker
1 el tomatenpuree
Instructies
- Schil de knoflook, sjalotjes en gember.
- Ontdoe de pepers van het kroontje en de zaadjes.
Liever pittig? Laat de zaadjes gerust zitten voor
een echte pittige sambal. - Stop de knoflook, sjalotjes, gember en pepers in
de blender. - Mix het geheel tot een zacht, smeerbaar
mengsel. - Doe het mengsel in een steelpannetje en voeg de
olijfolie toe. - Laat het zachtjes pruttelen en voeg vervolgens de
suiker, ketjap en tomatenpuree toe. - Roer alles goed door en laat 10 minuutjes koken.
Opmerkingen
- De sambal is voor 1 week houdbaar in de koelkast. Met een luchtdicht potje en/ of laagje olijfolie eroverheen is de sambal langer te bewaren
0 recties op “Sambal”Geef your reactie →