Sambal

Sambal

Course: BijgerechtCuisine: IndonesieDifficulty: Makkelijk
Porties

1

potje
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totaal

20

minutes

Sambal staat al een hele tijd op mijn lijstje om zelf te maken. Elke keer is er iets tussendoor gekomen of heb ik besloten om iets anders te maken. Hoezo te veel lekkere gerechten om te proberen?!

Ingredienten

  • 125 gram rode Spaanse pepers

  • 2 Rawit pepers

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 sjalotjes

  • 2 el olijfolie

  • 25 gram verse gember

  • 1 el ketjap

  • 2 tl suiker

  • 1 el tomatenpuree

Instructies

  • Schil de knoflook, sjalotjes en gember.
  • Ontdoe de pepers van het kroontje en de zaadjes.
    Liever pittig? Laat de zaadjes gerust zitten voor
    een echte pittige sambal.
  • Stop de knoflook, sjalotjes, gember en pepers in
    de blender.
  • Mix het geheel tot een zacht, smeerbaar
    mengsel.
  • Doe het mengsel in een steelpannetje en voeg de
    olijfolie toe.
  • Laat het zachtjes pruttelen en voeg vervolgens de
    suiker, ketjap en tomatenpuree toe.
  • Roer alles goed door en laat 10 minuutjes koken.

Opmerkingen

  • De sambal is voor 1 week houdbaar in de koelkast. Met een luchtdicht potje en/ of laagje olijfolie eroverheen is de sambal langer te bewaren

0 recties op “SambalGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.