Herfstkoekjes

Herfstkoekjes

Gang: GebakKeuken: NederlandsMoeilijkheid: Makkelijk
Porties

15

porties
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

16

minuten
Totaal

31

minuten

De oven staat weer aan en een lekkere herfstige geur komt mij tegemoet als ik dit schrijf. De walnoten en de pumpkin spice zorgen voor een herfstachtige smaakje aan deze heerlijke brosse koekjes. De chocolade vraag je je af? Ik moet toegeven, die zit er in gewoon omdat het kan. Alles smaakt toch beter met chocolade?

Ingredienten

  • 225 gram roomboter

  • 150 gram witte basterdsuiker

  • 8 gram vanillesuiker

  • 1 eidooier

  • 280 gram bloem

  • 280 gram bloem

  • 100 gram walnoten

  • 100 gram witte chocolade druppels

  • 1 tl pumpkinspice

Instructies

  • Mix de boter en beide suikers tot een romig
    geheel
  • Voeg vervolgens het eidooier toe. Mix het geheel
    weer door.
  • Voeg de bloem en het zout toe. Kneed vervolgens
    tot een stevig deeg.
  • Hak ondertussen de walnoten fijn.
  • Voeg de chocolade druppels, walnootstukjes en
    de pumpkin spice toe en roer het geheel
    voorzichtig met een spatel.
  • Verpak het deeg in folie. Laat het deeg voor een
    uur afkoelen in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Draai vervolgens ongeveer 20-25 balletjes van
    het deeg.
  • Leg de deegballetjes op de bakplaat en bak de
    koekjes in ongeveer 16 minuten goudbruin.

Opmerkingen

  • De koekjes kunnen in een luchtdichte doos tot 5 dagen bewaard blijven.
    In de diepvries zijn de koekjes tot 3 maanden houdbaar.

0 recties op “HerfstkoekjesGeef your reactie →

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.