Herfstkoekjes
Course: GebakCuisine: NederlandsDifficulty: MakkelijkPorties
15
portiesVoorbereiding
15
minutesKooktijd
16
minutesTotaal
31
minutesDe oven staat weer aan en een lekkere herfstige geur komt mij tegemoet als ik dit schrijf. De walnoten en de pumpkin spice zorgen voor een herfstachtige smaakje aan deze heerlijke brosse koekjes. De chocolade vraag je je af? Ik moet toegeven, die zit er in gewoon omdat het kan. Alles smaakt toch beter met chocolade?
Ingredienten
225 gram roomboter
150 gram witte basterdsuiker
8 gram vanillesuiker
1 eidooier
280 gram bloem
280 gram bloem
100 gram walnoten
100 gram witte chocolade druppels
Instructies
- Mix de boter en beide suikers tot een romig
geheel - Voeg vervolgens het eidooier toe. Mix het geheel
weer door. - Voeg de bloem en het zout toe. Kneed vervolgens
tot een stevig deeg. - Hak ondertussen de walnoten fijn.
- Voeg de chocolade druppels, walnootstukjes en
de pumpkin spice toe en roer het geheel
voorzichtig met een spatel. - Verpak het deeg in folie. Laat het deeg voor een
uur afkoelen in de koelkast. - Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Draai vervolgens ongeveer 20-25 balletjes van
het deeg. - Leg de deegballetjes op de bakplaat en bak de
koekjes in ongeveer 16 minuten goudbruin.
Opmerkingen
- De koekjes kunnen in een luchtdichte doos tot 5 dagen bewaard blijven.
In de diepvries zijn de koekjes tot 3 maanden houdbaar.
0 recties op “Herfstkoekjes”Geef your reactie →