Hartige fruitsoesjes met granaatappel, spek en perzik.
Difficulty: MoeilijkPorties
28
portiesVoorbereiding
20
minutesKooktijd
20
minutesVoorbereiding
15
minutesTotaal
1
hour45
minutesIngredienten
100 gram water
100 gram melk
100 gram speltmeel
100 gram boter
Snufje zout
4 eieren
3 perzikken
14 plakjes ontbijtspek
Handje basilicumblaadjes
1 granaatappel
Scheutje balsamico crème
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de boter, melk en water in een steelpan op
een middelmatig vuur. - Neem de steelpan van het vuur als het
botermengsel kookt. - Voeg het gezeefde meel en het zout toe aan het
botermengsel. Roer het geheel goed door met
een garde. - Zet de steelpan met het mengsel terug op een
laag vuur, zodat het mengsel goed kan garen.
Blijf het mengsel goed doorroeren, doe dit met
een spatel. Het is gaar op het moment dat zich
een bal vormt die loskomt van de bodem. - Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Spatel de eieren
snel erdoor heen totdat deze zijn opgenomen en
niet kunnen stollen. - Doe het soezenbeslag in een spuitzak.
- Bedek de bakplaat met bakpapier en spuit van
het beslag ongeveer 28 soesjes. - Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven.
Bak de soezen in ongeveer 15-20 minuten gaar. - Prik na 15 minuten met een mes aan de
onderkant van de soes een gaatje. - Stop de soezen nog even terug voor een paar
minuten, hooguit 5 minuten, zodat ook de
binnenkant kan drogen. - Laat de soezen afkoelen en bereid ondertussen
de vulling voor. - Schil de perzik, verwijder de pit en snij deze zeer fijn en doe
deze in een mengkom. - Snij de granaatappel door het midden. Klop met
de achterkant van een pollepel de
granaatappelpitjes eruit, vang deze ook op in de
mengkom. - Bak het ontbijtspek in een pan totdat deze bruin
zijn. Snij het spek ook in kleine stukjes. - Snij de basilicum ook in kleine stukjes en voeg
deze toe aan de mengkom. - Voeg een scheutje balsamico crème toe aan de
mengkom en roer alles goed door. - Snij de soezen doormidden en vul met een
theelepel de soezen met het fruitmengsel.
Opmerkingen
- De soezen (zonder vulling) kunnen in een luchtdicht bakje in de koelkast een week worden bewaard en ongeveer 3 maanden in de diepvries.
0 recties op “Hartige fruitsoesjes met granaatappel, spek en perzik.”Geef your reactie →