Hartige fruitsoesjes met granaatappel, spek en perzik.

Hartige fruitsoesjes met granaatappel, spek en perzik.

Difficulty: Moeilijk
Porties

28

porties
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

20

minutes
Voorbereiding

15

minutes
Totaal

1

hour 

45

minutes

Ingredienten

  • 100 gram water

  • 100 gram melk

  • 100 gram speltmeel

  • 100 gram boter

  • Snufje zout

  • 4 eieren

  • 3 perzikken

  • 14 plakjes ontbijtspek

  • Handje basilicumblaadjes

  • 1 granaatappel

  • Scheutje balsamico crème

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de boter, melk en water in een steelpan op
    een middelmatig vuur.
  • Neem de steelpan van het vuur als het
    botermengsel kookt.
  • Voeg het gezeefde meel en het zout toe aan het
    botermengsel. Roer het geheel goed door met
    een garde.
  • Zet de steelpan met het mengsel terug op een
    laag vuur, zodat het mengsel goed kan garen.
    Blijf het mengsel goed doorroeren, doe dit met
    een spatel. Het is gaar op het moment dat zich
    een bal vormt die loskomt van de bodem.
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Spatel de eieren
    snel erdoor heen totdat deze zijn opgenomen en
    niet kunnen stollen.
  • Doe het soezenbeslag in een spuitzak.
  • Bedek de bakplaat met bakpapier en spuit van
    het beslag ongeveer 28 soesjes.
  • Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven.
    Bak de soezen in ongeveer 15-20 minuten gaar.
  • Prik na 15 minuten met een mes aan de
    onderkant van de soes een gaatje.
  • Stop de soezen nog even terug voor een paar
    minuten, hooguit 5 minuten, zodat ook de
    binnenkant kan drogen.
  • Laat de soezen afkoelen en bereid ondertussen
    de vulling voor.
  • Schil de perzik, verwijder de pit en snij deze zeer fijn en doe
    deze in een mengkom.
  • Snij de granaatappel door het midden. Klop met
    de achterkant van een pollepel de
    granaatappelpitjes eruit, vang deze ook op in de
    mengkom.
  • Bak het ontbijtspek in een pan totdat deze bruin
    zijn. Snij het spek ook in kleine stukjes.
  • Snij de basilicum ook in kleine stukjes en voeg
    deze toe aan de mengkom.
  • Voeg een scheutje balsamico crème toe aan de
    mengkom en roer alles goed door.
  • Snij de soezen doormidden en vul met een
    theelepel de soezen met het fruitmengsel.

Opmerkingen

  • De soezen (zonder vulling) kunnen in een luchtdicht bakje in de koelkast een week worden bewaard en ongeveer 3 maanden in de diepvries.

0 recties op “Hartige fruitsoesjes met granaatappel, spek en perzik.Geef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.