Groentesoep
Course: Voorgerecht, lunchDifficulty: MakkelijkPorties
4
portiesVoorbereiding
20
minutesKooktijd
15
minutesTotaal
35
minutesIt’s time for soup!
Een kop soep vind ik altijd een hele fijne maaltijd. Lekker voor tussendoor of als avondeten.
Dit keer maak ik een groentesoep. Handig als de koelkast nog vol ligt met restjes.
Wil jij deze vitaminebom ook maken?
Ingredienten
1 prei
1 courgette
1 wortel
300 gram aardappel
1 gele paprika
/2 rode paprika
1 bosui
2 uien
3 knoflooktenen
1 liter groentebouillon
1 el olijfolie
1 tl komijn
1 tl tijm
1 tl rozemarijn
4 el kookroom
Snufje peper
Snufje zout
Instructies
- Verwijder de schil van de uien en knoflook en
snijd deze in kwarten. - Maak de prei, aardappels courgette, wortel,
paprika’s schoon en snijd in grove stukken. - Doe olie in een grote ketel en zet deze op laag
vuur. - Fruit de ui en de knoflook totdat deze glazig zijn.
- Voeg de rest van de groenten toe en bak deze
voor een paar minuten mee. - Schud de groentebouillon in de ketel bij de
groenten. Voeg de tijm en rozemarijn toe. Voeg
naar smaak peper en zout toe. - Laat dit geheel voor ongeveer 15 minuten op
hoog vuur koken. - Pureer het groentemengsel tot een smeuïge
soep. - Schep de soep in een soepkom. Verdeel de room
over de kopjes, garneer met bosui, rode paprika
en tijm.
Opmerkingen
- De soep kun je in een afgesloten bak ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren.
0 recties op “Groentesoep”Geef your reactie →