Groentesoep

Groentesoep

Course: Voorgerecht, lunchDifficulty: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totaal

35

minutes

It’s time for soup!
Een kop soep vind ik altijd een hele fijne maaltijd. Lekker voor tussendoor of als avondeten.
Dit keer maak ik een groentesoep. Handig als de koelkast nog vol ligt met restjes.
Wil jij deze vitaminebom ook maken?

Ingredienten

  • 1 prei

  • 1 courgette

  • 1 wortel

  • 300 gram aardappel

  • 1 gele paprika

  • /2 rode paprika

  • 1 bosui

  • 2 uien

  • 3 knoflooktenen

  • 1 liter groentebouillon

  • 1 el olijfolie

  • 1 tl komijn

  • 1 tl tijm

  • 1 tl rozemarijn

  • 4 el kookroom

  • Snufje peper

  • Snufje zout

Instructies

  • Verwijder de schil van de uien en knoflook en
    snijd deze in kwarten.
  • Maak de prei, aardappels courgette, wortel,
    paprika’s schoon en snijd in grove stukken.
  • Doe olie in een grote ketel en zet deze op laag
    vuur.
  • Fruit de ui en de knoflook totdat deze glazig zijn.
  • Voeg de rest van de groenten toe en bak deze
    voor een paar minuten mee.
  • Schud de groentebouillon in de ketel bij de
    groenten. Voeg de tijm en rozemarijn toe. Voeg
    naar smaak peper en zout toe.
  • Laat dit geheel voor ongeveer 15 minuten op
    hoog vuur koken.
  • Pureer het groentemengsel tot een smeuïge
    soep.
  • Schep de soep in een soepkom. Verdeel de room
    over de kopjes, garneer met bosui, rode paprika
    en tijm.

Opmerkingen

  • De soep kun je in een afgesloten bak ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren.

0 recties op “GroentesoepGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.