Mini monchoutaartjes met mandarijn en pistache
Course: GebakDifficulty: GemiddeldPorties
12
portiesVoorbereiding
30
minutesTotaal
30
minutesHet is weer eens tijd om iets lekkers voor bij de koffie te maken. Ik heb gekozen voor deze mini taartjes. Lekker voor bij de koffie, maar ze passen ook in de lunchtrommel mee naar het werk.
Ze smaken erg goed. Ben jij ook benieuwd naar het recept?
Ingredienten
1 pak Bastogne koeken
100 gram roomboter
100 gram Monchou
100 gram melkpoeder
150 gram poedersuiker
250 gram mascarpone
8 gram klopfix
1 tl vanillepoeder
3 mandarijntjes
25 gram pistachenoten
Instructies
- Stop de Bastogne in een keukenmachine en verkruimel ze.
- Verhit de boter in een steelpan op laag vuur totdat deze gesmolten is.
- Doe de stukjes Bastogne koek in een mengkom en schenk de gesmolten boter hierover heen. Roer dit geheel goed door elkaar, totdat de koek goed plakt.
- Zorg ervoor dat in elke opening van het muffinblik een muffinvormpje zit.
- Schep een eetlepel koekkruim in elke muffinvorm. Verdeel het koekkruim met de achterkant van een kleine theelepel gelijkmatig in het vormpje.
- Snijd 1 mandarijn door midden en pers deze (totdat je ongeveer 3 eetlepels sap hebt). Vang het vocht op en zet apart.
- Schil de andere 2 mandarijnen en houd de partjes mandarijnen apart.
- Meng in een andere kom de monchou, melkpoeder, poedersuiker, mascarpone, klopfix, het mandarijnensap en de vanillepoeder door elkaar. Een tip: dit werkt het beste met een garde.
- Schep anderhalve eetlepel van het monchoumengsel in elk vormpje.
- Hak in een foodprocessor de pistachenoten fijn.
- Garneer elk monchoutaartje met de mandarijntjes en het pistachekruim.
Opmerkingen
- Deze minitaartjes kunnen, mits goed afgesloten, 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden. In de vriezer tot 3 maanden.
0 recties op “Mini monchoutaartjes met mandarijn en pistache”Geef your reactie →