Quiche

Quiche

Gang: Quiche, avondetenMoeilijkheid: Moeilijk
Porties

12

porties
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

30

minuten
Totaal

1

uur 

Vandaag maak ik quiche. Dit is een van mijn lievelingsgerechten. 
Dit keer maak ik een variant met chorizo en verschillende groente. Je kunt uiteraard dit recept volgen, maar heb je andere groenten in de koelkast liggen die op moeten, schroom dan niet om dit recept los te laten en een eigen invulling eraan te geven.
Je kunt er eindeloos mee variëren en naar eigen smaak maken. 

Het mooie aan quiche is dat je het ook makkelijk een dag van te voren kunt maken. Heb je nog quiche over? Je kunt het ook invriezen en later opwarmen. Daarnaast is een stukje quiche ook heerlijk als lunch. Hij kan zowel koud als warm gegeten worden. 

Ingredienten

  • 200 gram speltbloem 

  • 100 gram roomboter

  • 4 eieren

  • 3 el koud water

  • 125 gram chorizo

  • 1/2 rode paprika

  • 1/2 gele paprika

  • 100 gram kastanjechampignons

  • 100 gram venkel

  • 50 gram (cherry) tomaten 

  • 150 ml slagroom

  • Versje tijm 

  • 1 tl zout

  • Snufje peper

Instructies

  • Doe de bloem, boter, een snufje zout, 1 ei en 2 eetlepels water in de keukenmachine en mix totdat je een mooi bolletje deeg hebt. 
  • Optioneel; kun je nog de laatste eetlepel water toevoegen als het deeg nog te droog is, mix daarna wel opnieuw. 
  • Bestuif het werkblad met een klein beetje bloem, zodat het deeg niet blijft plakken. 
  • Rol het deeg met een deegroller in een groot rondje. Zorg ervoor dat het deeg groter is dan de quichevorm. 
  • Bedek de quichevorm met bakpapier. Verdeel het deeg over het bakpapier in de vorm en druk het deeg goed aan in de randjes. 
  • Het overtollige deeg kun je eraf rollen met een deegroller, hierdoor krijg je een mooi afgewerkte quiche. Hiermee wordt bedoelt dat je over de rand van de vorm rolt met de deegroller, zodat het overtollige deeg gemakkelijk loslaat. 
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem. 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de chorizo in dunne plakjes. Bak deze in een pan op een laag vuur aan. 
  • Snijd ondertussen de venkel, paprika, tomaten en kastanjechampignons in kleine stukjes. Bak deze zodra de de chorizo donkerrood is gekleurd mee. 
  • Meng ondertussen 3 eieren en de slagroom in een kom met een garde. Pluk de tijmblaadjes van de takjes en doe bij het ei mengsel. 
  • Schep het chorizo-groentenmengsel uit de pan met een schuimspaan en verdeel dit gelijkmatig over het quichedeeg. 
  • Schenk vervolgens het ei mengsel in de quichevorm. 
  • Zet de quiche gedurende 30-35 minuten in de oven. 

Opmerkingen

  • De quiche kan in een luchtdicht bakje in de koelkast 2 dagen bewaard blijven. 
  • In de diepvries kan hij tot 3 maanden bewaard blijven.

0 recties op “QuicheGeef your reactie →

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.