Chinese kool soep
Course: bijgerecht, voorgerecht, lunchDifficulty: MakkelijkPorties
4
portiesVoorbereiding
20
minutesKooktijd
15
minutesTotaal
35
minutesIn deze gekke tijd is het belangrijk om extra goed voor jezelf te zorgen. Goed eten is daar een onderdeel van. Deze groentebom die ik nu heb gemaakt draagt hier aan bij.
Voor mij persoonlijk is het de eerste keer dat ik soep maak van Chinese kool. Eerlijk gezegd moest ik even wennen aan de textuur van gepureerde kool, maar de diverse smaken en lagen in deze soep komen goed tot hun recht.
Ingredienten
1 Chinese kool
4 aardappelen
2 uien
1 prei
3 teentjes knoflook
1 stengel bosui
2 eetlepels ketjap manis
1,5 liter groentebouillon
3 takjes verse tijm
1 Spaanse peper
2 cm gember
2 el olijfolie
Snuf zout
Snuf peper
Instructies
- Snijd alle groenten in stukken.
- Zet een ketel op laag vuur en schenk de olijfolie in de ketel.
- Bak de uien glazig en voeg vervolgens de knoflook toe. Laat deze voor ongeveer 2 minuten zachtjes mee bakken.
- Voeg de aardappelen toe. Bak dit geheel 5 minuten.
- Bak vervolgens de prei, Spaanse peper, gember en de bosui voor ongeveer 2 minuten mee.
- Voeg vervolgens de Chinese kool toe, voor ongeveer 5 minuten.
- Blus af met de groentebouillon.
- Stop de 3 verse takjes tijm in de soep erbij.
- Breng de soep aan de kook en laat gedurende 15 minuten zachtjes koken.
- Haal de takjes tijm eruit.
- Pureer met een staafmixer tot een gladde soep ontstaat.
- Breng op smaak met ketjap manis, zout en peper.
Opmerkingen
- Verse soep kan tot 2 dagen in de koelkast bewaard blijven. Wanneer je porties soep invriest kun je dit tot 3 maanden bewaren.
0 recties op “Chinese kool soep”Geef your reactie →