Rucola pesto
Course: DipsCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk1
porties10
minutes10
minutesVoor de #swiepswoepswap van Mandyandmore werd ik gekoppeld aan Metvijfaantafel.
Het was nog een flinke klus om iets te kiezen uit al dat lekkers wat ik daar op de feed zag staan. Mijn oog viel uiteindelijk op een pesto van rucola. Wij zijn dol op pesto en gebruiken het op verschillende manieren; pizza, brood, dip, pasta, te veel om op te noemen eigenlijk.
Dus ging ik met deze swoeper aan de slag en heb ik mijn eigen draai aan het recept gegeven. Een makkelijk recept dat weer erg lekker smaakt. Een echte aanrader!
Zeker nu met die grijze dagen; toastjes, pesto, dekentje, kaarsjes. Maken we het toch gewoon cosy?
Ingredienten
50 gram rucola
30 gram cashewnoten
30 gram Parmezaanse kaas
40 ml olijfolie
2 grote takjes munt
Sap van een halve citroen
Snufje zout en peper
Instructies
- Haal de blaadjes van het takje munt en doe dit samen met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine.
- Zorg ervoor dat er een gladde massa ontstaat.
- Eventueel kun je naar wens nog wat olijfolie toevoegen. Zelf vind ik prettig als er wat minder olijfolie in zit.
Opmerkingen
- In een afgesloten potje kun je de pesto een week in de koelkast bewaren. In de diepvries is de pesto tot 3 maanden houdbaar.
- Tip; gebruik hiervoor een ijsblokjesvorm. Als de pesto is bevroren bewaar je de blokjes het makkelijkst in een hersluitbaar zakje. Dan kun je ze makkelijk in kleine porties invriezen en naar wens gebruiken.
0 recties op “Rucola pesto”Geef your reactie →