Rucola pesto

Rucola pesto

Course: DipsCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Porties

1

porties
Voorbereiding

10

minutes
Totaal

10

minutes

Voor de #swiepswoepswap van Mandyandmore werd ik gekoppeld aan Metvijfaantafel. 
Het was nog een flinke klus om iets te kiezen uit al dat lekkers wat ik daar op de feed zag staan. Mijn oog viel uiteindelijk op een pesto van rucola. Wij zijn dol op pesto en gebruiken het op verschillende manieren; pizza, brood, dip, pasta, te veel om op te noemen eigenlijk. 

Dus ging ik met deze swoeper aan de slag en heb ik mijn eigen draai aan het recept gegeven. Een makkelijk recept dat weer erg lekker smaakt. Een echte aanrader! 

Zeker nu met die grijze dagen; toastjes, pesto, dekentje, kaarsjes. Maken we het toch gewoon cosy?

Ingredienten

  • 50 gram rucola 

  • 30 gram cashewnoten

  • 30 gram Parmezaanse kaas

  • 40 ml olijfolie

  • 2 grote takjes munt 

  • Sap van een halve citroen

  • Snufje zout en peper

Instructies

  • Haal de blaadjes van het takje munt en doe dit samen met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine. 
  • Zorg ervoor dat er een gladde massa ontstaat.
  • Eventueel kun je naar wens nog wat olijfolie toevoegen. Zelf vind ik prettig als er wat minder olijfolie in zit. 

Opmerkingen

  • In een afgesloten potje kun je de pesto een week in de koelkast bewaren. In de diepvries is de pesto tot 3 maanden houdbaar.
  • Tip; gebruik hiervoor een ijsblokjesvorm. Als de pesto is bevroren bewaar je de blokjes het makkelijkst in een hersluitbaar zakje. Dan kun je ze makkelijk in kleine porties invriezen en naar wens gebruiken.

0 recties op “Rucola pestoGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.