Eierkoek maanzaad – citroen
Course: GebakDifficulty: MakkelijkPorties
9
portiesVoorbereiding
30
minutesKooktijd
10
minutesTotaal
40
minutesVandaag een lekker makkelijk en redelijk verantwoord recept. Ik eet ze niet vaak, maar vind ze wel echt heerljik! Ik heb dan ook over eierkoeken.
Dit keer maakte ik een maanzaad – citroen variant. Wil jij liever een andere variant maken, dat kan gerust.
Ingredienten
2 eieren
80 gram suiker
20 gram vanillesuiker
100 gram bloem
1 tl bakpoeder
snuf zout
1 el maanzaad
5 gram citroenrasp
Sap van 1/2 citroen
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Mix de eieren met de beide type suikers luchtig.
- Voeg vervolgens de bloem, het zout en de bakpoeder toe en mix opnieuw totdat een plakkerig deeg ontstaat.
- Spatel vervolgens het maanzaad, het citroenrasp en het citroensap er rustig doorheen.
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Schep met een eetlepel het deeg op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen het deeg. Het loopt namelijk nog uit.
- Bak de eierkoeken ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven.
- Als de randjes goudbruin kleuren kunnen ze uit de oven gehaald worden. Laat de eierkoeken afkoelen.
Opmerkingen
- De eierkoeken kunnen ongeveer een week bewaard blijven, mits goed verpakt.
- De eierkoeken kunnen in de diepvries tot 3 maanden bewaard blijven.
0 recties op “Eierkoek maanzaad – citroen”Geef your reactie →