Cheesecake appel-hazelnoot-chocolade

Cheesecake appel-hazelnoot-chocolade

Gang: Gebak, DessertMoeilijkheid: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijdminuten
Totaal

30

minuten

Cheesecake, een van mijn favorieten gebakjes sinds wij naar Amerika op vakantie zijn geweest in 2019.
Daar hebben we allerlei smaken geproefd, de een nog lekkerder dan de ander. Met enige regelmaat maak ik dan ook thuis eentje en ben ik in mijn gedachten weer even heerlijk terug op vakantie.

Dit keer heb ik een simpele cheesecake gemaakt met appel, hazelnoot en chocolade.

Wil jij deze ook eens maken? Lees dan verder hoe je het moet doen.

Ingredienten

  • 12 mariakoekjes

  • 200 gram roomkaas

  • 125 ml slagroom

  • 40 gram suiker

  • 1 zakje vanille suiker

  • 1/2 theelepel vanillepoeder

  • 1 appel

  • 25 gram hazelnoten

  • 20 gram chocoladedruppels melk

Instructies

  • Doe de mariakoekjes in een hersluitbaar zakje en rol met de deegroller de koekjes in kleine stukjes.
  • Hak de hazelnoten fijn met een scherp mes. Neem de helft en meng dit bij de mariakoekjes. De andere helft houd je apart voor de garnering.
  • Verdeel de koek- en hazelnootstukjes over 4 glaasjes.
  • Klop de slagroom met een eetlepel suiker luchtig.
  • Voeg de roomkaas, beide suikers en vanillepoeder toe aan de slagroom en roer met een garde tot een gladde massa.
  • Verdeel dit opnieuw over de 4 glaasjes.
  • Schil een appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine stukjes.
  • Verdeel eerst de appelstukjes over de glaasjes, dan de hazelnootstukjes en als laatste de chocoladedruppels.

0 recties op “Cheesecake appel-hazelnoot-chocoladeGeef your reactie →

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.