Farfalle met rode saus en gehakt
Course: DinnerDifficulty: MakkelijkPorties
2
portiesVoorbereiding
15
minutesKooktijd
30
minutesTotaal
45
minutesMijn vriend is gek op spaghetti met tomatensaus. Het liefst eet hij elke week spaghetti met saus. Maar het mag niet zomaar tomatensaus zijn, nee het recept van zijn moeder smaakt het beste. Dus zo lief als ik ben, heb ik mij dit recept maar eigen gemaakt en maak ik het braaf.
Voor mijzelf maak ik eindelijk nooit spaghetti. Ik heb liever farfalle of macaroni. Vind ik makkelijker om te eten en ik knoei een stuk minder.
Wil jij ook deze heerlijk tomatensaus maken die vol van smaak is?
Lees dan snel verder.
Ingredienten
1 rode paprika
1 blik tomatenpuree
1 blik tomatenstukjes
1 ui
1 Knorr macaroni kruidenmix
500 gram gehakt
2 el ketjap
1 el tomatenketchup
1 tl worchestersaus
1 tl paprikapoeder
Optioneel; 1 tl sambal en/of scheutje tabasco
Instructies
- Rul het gehakt in een ketel.
- Snij ondertussen de paprika en de ui in kleine
stukjes. - Voeg deze aan het gehakt toe en bak voor
ongeveer 2 minuten. - Voeg de tomatenstukjes en de tomatenpuree toe.
- Vul de ketel met kokend water totdat alle
ingrediënten net onder het water staan. Breng aan
de kook voor ongeveer 30 minuten. - Als de saus is ingedikt roer je de macaronikruiden
erdoorheen en breng je het op smaak met ketjap,
tomatenketchup, worchestersaus, chilisaus en
paprikapoeder (optioneel; sambal en tabasco).
Opmerkingen
- De spaghettisaus kun je in de koelkast in een luchtdicht bakje voor 2 dagen bewaren. In de diepvries tot 3 maanden. Tip; maak het dubbele en vries een deel in, zo heb je later nog een lekkere portie.
0 recties op “Farfalle met rode saus en gehakt”Geef your reactie →