Farfalle met rode saus en gehakt

Farfalle met rode saus en gehakt

Course: DinnerDifficulty: Makkelijk
Porties

2

porties
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

30

minutes
Totaal

45

minutes

Mijn vriend is gek op spaghetti met tomatensaus. Het liefst eet hij elke week spaghetti met saus. Maar het mag niet zomaar tomatensaus zijn, nee het recept van zijn moeder smaakt het beste. Dus zo lief als ik ben, heb ik mij dit recept maar eigen gemaakt en maak ik het braaf.
Voor mijzelf maak ik eindelijk nooit spaghetti. Ik heb liever farfalle of macaroni. Vind ik makkelijker om te eten en ik knoei een stuk minder.
Wil jij ook deze heerlijk tomatensaus maken die vol van smaak is?
Lees dan snel verder.

Ingredienten

  • 1 rode paprika

  • 1 blik tomatenpuree

  • 1 blik tomatenstukjes

  • 1 ui

  • 1 Knorr macaroni kruidenmix

  • 500 gram gehakt

  • 2 el ketjap

  • 1 el tomatenketchup

  • 1 tl worchestersaus

  • 1 tl paprikapoeder

  • 3 el chilisaus

  • Optioneel; 1 tl sambal en/of scheutje tabasco

Instructies

  • Rul het gehakt in een ketel.
  • Snij ondertussen de paprika en de ui in kleine
    stukjes.
  • Voeg deze aan het gehakt toe en bak voor
    ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de tomatenstukjes en de tomatenpuree toe.
  • Vul de ketel met kokend water totdat alle
    ingrediënten net onder het water staan. Breng aan
    de kook voor ongeveer 30 minuten.
  • Als de saus is ingedikt roer je de macaronikruiden
    erdoorheen en breng je het op smaak met ketjap,
    tomatenketchup, worchestersaus, chilisaus en
    paprikapoeder (optioneel; sambal en tabasco).

Opmerkingen

  • De spaghettisaus kun je in de koelkast in een luchtdicht bakje voor 2 dagen bewaren. In de diepvries tot 3 maanden. Tip; maak het dubbele en vries een deel in, zo heb je later nog een lekkere portie.

0 recties op “Farfalle met rode saus en gehaktGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.