Citroen ijs

Citroen ijs

Course: DessertDifficulty: Gemiddeld
Porties

10

porties
Voorbereiding

30

minutes
Koeltijd

45

minuten
Totaal

1

hour 

15

minutes

Voor dit recept heb je een ijsmachine nodig.

Het werd weer eens tijd voor een zelfgemaakt sorbetijs. Zeker met de aankomende temperaturen! Mijn vriend is gek op ijs, maar zeker op citroenijs. Waar ik alleen al bij het idee een zuur gezicht trekt kan het voor hem niet zuur genoeg zijn.
Al moet ik zeggen dat ik het in de zomer ook wel kan waarderen, maar dan wel maar een klein bolletje.

Ik heb het ijs op smaak gebracht met citroenolie van doTERRA en citroenrasp. Zo lekker fris!

Ingredienten

  • 500 ml slagroom

  • 250 ml melk

  • 5 eidooiers

  • 125 gram suiker

  • 2 tl citroenrasp

  • 5 druppels citroenolie doTERRA

Instructies

  • Verhit de slagroom en de melk in een steelpan en
    haal deze van het vuur als deze begint te koken.
  • Klop ondertussen de eidooiers met de suiker in
    een keukenmachine tot een luchtige massa.
  • Schenk beetje bij beetje het warme slagroom
    melkmengsel bij het luchtige eimengsel en roer
    tussendoor.
  • Schenk terug in de steelpan en verwarm deze op
    laag vuur. Roer constant met een pollepel door het
    mengsel.
  • Het mengsel is klaar wanneer je met de vinger op
    de bolle kant van de lepel een streep kunt trekken
    en de getrokken streep intact blijft. Haal de pan
    van het vuur.
  • Giet het mengsel in een kom. Dek het mengsel af
    met huishoudfolie en laat afkoelen.
  • Giet het mengsel vervolgens in de ijsemmer en stel
    in op het juiste programma (sorbet).

Opmerkingen

  • Als je het ijs niet direct op eet kun je het uiteraard invriezen. Het ijs kun je in een afgesloten bak voor een maand bewaren in de diepvries.

0 recties op “Citroen ijsGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.