Citroen ijs
Course: DessertDifficulty: GemiddeldPorties
10
portiesVoorbereiding
30
minutesKoeltijd
45
minutenTotaal
1
hour15
minutesVoor dit recept heb je een ijsmachine nodig.
Het werd weer eens tijd voor een zelfgemaakt sorbetijs. Zeker met de aankomende temperaturen! Mijn vriend is gek op ijs, maar zeker op citroenijs. Waar ik alleen al bij het idee een zuur gezicht trekt kan het voor hem niet zuur genoeg zijn.
Al moet ik zeggen dat ik het in de zomer ook wel kan waarderen, maar dan wel maar een klein bolletje.
Ik heb het ijs op smaak gebracht met citroenolie van doTERRA en citroenrasp. Zo lekker fris!
Ingredienten
500 ml slagroom
250 ml melk
5 eidooiers
125 gram suiker
2 tl citroenrasp
5 druppels citroenolie doTERRA
Instructies
- Verhit de slagroom en de melk in een steelpan en
haal deze van het vuur als deze begint te koken. - Klop ondertussen de eidooiers met de suiker in
een keukenmachine tot een luchtige massa. - Schenk beetje bij beetje het warme slagroom
melkmengsel bij het luchtige eimengsel en roer
tussendoor. - Schenk terug in de steelpan en verwarm deze op
laag vuur. Roer constant met een pollepel door het
mengsel. - Het mengsel is klaar wanneer je met de vinger op
de bolle kant van de lepel een streep kunt trekken
en de getrokken streep intact blijft. Haal de pan
van het vuur. - Giet het mengsel in een kom. Dek het mengsel af
met huishoudfolie en laat afkoelen. - Giet het mengsel vervolgens in de ijsemmer en stel
in op het juiste programma (sorbet).
Opmerkingen
- Als je het ijs niet direct op eet kun je het uiteraard invriezen. Het ijs kun je in een afgesloten bak voor een maand bewaren in de diepvries.
0 recties op “Citroen ijs”Geef your reactie →