Eierkoek kokos – chocolade

Eierkoek kokos – chocolade

Course: GebakDifficulty: Makkelijk
Porties

9

porties
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totaal

40

minutes

Weer zo’n heerlijke eierkoek, alleen een andere variant. Dit keer maakte ik hem met kokosrasp en pure chocolade. Een hemelse combinatie als je het mij vraagt.

Ingredienten

  • 2 eieren

  • 80 gram suiker

  • 20 gram vanillesuiker

  • 100 gram bloem

  • Snufje zout

  • 1 tl bakpoeder

  • 10 gram kokosrasp

  • 30 gram pure chocolade druppels

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Mix de eieren met de beide type suikers luchtig.
  • Voeg vervolgens de bloem, het zout en de bakpoeder toe en mix opnieuw totdat een plakkerig deeg ontstaat.
  • Spatel vervolgens de kokos en de chocolade druppels er rustig doorheen.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Schep met een eetlepel het deeg op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen het deeg. Het loopt namelijk nog uit.
  • Bak de eierkoeken ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Als de randjes goudbruin kleuren kunnen ze uit de oven gehaald worden. Laat de eierkoeken afkoelen.

Opmerkingen

  • De eierkoeken kunnen ongeveer een week bewaard blijven, mits goed verpakt.
  • De eierkoeken kunnen in de diepvries tot 3 maanden bewaard blijven.

0 recties op “Eierkoek kokos – chocoladeGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.