Eierkoek kokos – chocolade
Course: GebakDifficulty: MakkelijkPorties
9
portiesVoorbereiding
20
minutesKooktijd
10
minutesTotaal
40
minutesWeer zo’n heerlijke eierkoek, alleen een andere variant. Dit keer maakte ik hem met kokosrasp en pure chocolade. Een hemelse combinatie als je het mij vraagt.
Ingredienten
2 eieren
80 gram suiker
20 gram vanillesuiker
100 gram bloem
Snufje zout
1 tl bakpoeder
10 gram kokosrasp
30 gram pure chocolade druppels
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden
- Mix de eieren met de beide type suikers luchtig.
- Voeg vervolgens de bloem, het zout en de bakpoeder toe en mix opnieuw totdat een plakkerig deeg ontstaat.
- Spatel vervolgens de kokos en de chocolade druppels er rustig doorheen.
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Schep met een eetlepel het deeg op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen het deeg. Het loopt namelijk nog uit.
- Bak de eierkoeken ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven.
- Als de randjes goudbruin kleuren kunnen ze uit de oven gehaald worden. Laat de eierkoeken afkoelen.
Opmerkingen
- De eierkoeken kunnen ongeveer een week bewaard blijven, mits goed verpakt.
- De eierkoeken kunnen in de diepvries tot 3 maanden bewaard blijven.
0 recties op “Eierkoek kokos – chocolade”Geef your reactie →