Vegan cookie met amandelen en cranberry
Course: GebakDifficulty: MakkelijkPorties
10
portiesVoorbereiding
10
minutesKooktijd
15
minutesTotaal
25
minutesMijn vriend trakteerde op het werk de American Cookies met vlierbloesem. Echter is een collega van hem veganist, waarop ik de uitdaging aanging om een vegan cookie te maken.
Met als resultaat deze heerlijke vegan cookies met amandelen en cranberries.
Wil jij ze ook een keer proberen? Laat mij vooral weten wat jij ervan vind!
Ingredienten
60 gram amandelen
80 gram cranberries
100 gram suiker
100 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram kokosolie
1 tl vanille aroma
60 ml amandelmelk
250 gram bloem
1 tl bakpoeder
snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Smelt de kokosolie au bain-marie.
- Meng in een kom beide suikers met de gesmolten kokosolie tot een glad mengsel.
- Voeg de amandelmelk en het vanille aroma toe en roer opnieuw.
- Voeg dan de gezeefde toe, samen met de bakpoeder en zout.
- Spatel het geheel totdat je een cookie-dough substantie hebt.
- Hak ondertussen de amandelen en de cranberries grof.
- Spatel deze rustig door het deeg heen.
- Verdeel het deeg in 10 balletjes en druk deze een beetje plat.
- Bak de cookies af in ongeveer 10-15 minuten.
Opmerkingen
- De koekjes kun je tot 5 dagen in een luchtdicht bakje bewaren.
Invriezen kan tot 3 maanden.
0 recties op “Vegan cookie met amandelen en cranberry”Geef your reactie →