Peperkoek
Course: Ontbijt & LunchDifficulty: MakkelijkPorties
16
portiesVoorbereiding
15
minutesKooktijd
1
hourTotaal
1
hour15
minutesMijn guilty pleasure op dit moment is peperkoek met boter en hagelslag. Ja, met boter en hagelslag.. je leest het goed. Als klein kind at ik dit al en op dit moment eet ik het weer regelmatig.
Eerst met peperkoeken uit de supermarkt totdat ik mij bedacht dat ik deze ook gewoon zelf kon maken.
Niet alleen is de peperkoek van zichzelf erg lekker, maar het hele huis dat ruikt naar vers gebakken peperkoek is iets dat ik je echt niet wil onthouden. Dus ga snel aan de slag met dit simpele maar heerlijke recept!
Ingredienten
100 ml melk
1 el honing
2 el koekkruiden
2 eieren
250 gram bruine basterdsuiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
1/4 tl bakboter
1 el bloem
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Doe de natte ingredienten in een kom; melk, honing en de eieren. Mix het geheel met een garden.
- Voeg vervolgens de suiker en de koek-speculaaskruiden toe en mix opnieuw.
- Voeg als laatste in 3 delen het zelfrijzende bakmeel toe en spatel dit rustig door. Er zullen in het begin wat klontjes zijn, maar door het rustig te blijven spatelen krijg je een egaal beslag.
- Vet een bakblik in met een beetje bakboter. Bestrooi het bakblik met de bloem. Klop de overtollige bloem eruit.
- Schenk het beslag in het bakblik en bak gedurende 50 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de peperkoek geheel afkoelen.
Opmerkingen
- De peperkoek kun je tot 5 dagen bewaren.
In de vriezer kun je peperkoek tot 3 maanden bewaren.
0 recties op “Peperkoek”Geef your reactie →