Peperkoek

Peperkoek

Gang: Ontbijt & LunchMoeilijkheid: Makkelijk
Porties

16

porties
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

1

uur 
Totaal

1

uur 

15

minuten

Mijn guilty pleasure op dit moment is peperkoek met boter en hagelslag. Ja, met boter en hagelslag.. je leest het goed. Als klein kind at ik dit al en op dit moment eet ik het weer regelmatig.
Eerst met peperkoeken uit de supermarkt totdat ik mij bedacht dat ik deze ook gewoon zelf kon maken.

Niet alleen is de peperkoek van zichzelf erg lekker, maar het hele huis dat ruikt naar vers gebakken peperkoek is iets dat ik je echt niet wil onthouden. Dus ga snel aan de slag met dit simpele maar heerlijke recept!

Ingredienten

  • 100 ml melk

  • 1 el honing

  • 2 el koekkruiden

  • 2 eieren

  • 250 gram bruine basterdsuiker

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

  • 1/4 tl bakboter

  • 1 el bloem

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Doe de natte ingredienten in een kom; melk, honing en de eieren. Mix het geheel met een garden.
  • Voeg vervolgens de suiker en de koek-speculaaskruiden toe en mix opnieuw.
  • Voeg als laatste in 3 delen het zelfrijzende bakmeel toe en spatel dit rustig door. Er zullen in het begin wat klontjes zijn, maar door het rustig te blijven spatelen krijg je een egaal beslag.
  • Vet een bakblik in met een beetje bakboter. Bestrooi het bakblik met de bloem. Klop de overtollige bloem eruit.
  • Schenk het beslag in het bakblik en bak gedurende 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de peperkoek geheel afkoelen.

Opmerkingen

  • De peperkoek kun je tot 5 dagen bewaren.
    In de vriezer kun je peperkoek tot 3 maanden bewaren.

0 recties op “PeperkoekGeef your reactie →

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.