Mosterd

Mosterd

Course: SausDifficulty: Makkelijk
Potje

1

potje
Voorbereiding

10

minutes
Rusttijd

12

uur
Totaal

12

hours 

Ik vind het echt zo fijn om steeds meer producten zelf te maken. Lekker puur, zonder al die extra toevoegingen, geur-, kleur- en smaakstoffen.
Dit keer heb ik het recept van mosterd uitgewerkt voor jullie. Wij kopen geen potjes meer uit de supermarkt.
Als je deze hebt geproefd, wil je niets anders meer. Uiteraard weer heel gemakkelijk om zelf te maken!
Ga jij deze proberen?

Ingredienten

  • 100 gram geel mosterdzaad

  • 200 ml witte wijnazijn

  • 1 tl kurkuma

  • 1/2 tl gedroogde tijm

  • 1 el honing

  • snufje zout

  • snufje peper

Instructies

  • Doe het mosterdzaad en de azijn in een luchtdichte pot.
    Laat de pot gedurende een nachtje staan.
    De azijn zal worden opgenomen door het mosterdzaad.
  • Schenk dit om naar een blender. Voeg de kurkuma, tijm, honing, zout en het peper toe. En belender voor ongeveer 9-10 minuten. Wil je smeuigere mosterd, blender je nog wat langer.
  • Schep de mosterd in

Opmerkingen

  • De mosterd kun je tot 6 maanden bewaren.

0 recties op “MosterdGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.