Mosterd
Course: SausDifficulty: MakkelijkPotje
1
potjeVoorbereiding
10
minutesRusttijd
12
uurTotaal
12
hoursIk vind het echt zo fijn om steeds meer producten zelf te maken. Lekker puur, zonder al die extra toevoegingen, geur-, kleur- en smaakstoffen.
Dit keer heb ik het recept van mosterd uitgewerkt voor jullie. Wij kopen geen potjes meer uit de supermarkt.
Als je deze hebt geproefd, wil je niets anders meer. Uiteraard weer heel gemakkelijk om zelf te maken!
Ga jij deze proberen?
Ingredienten
100 gram geel mosterdzaad
200 ml witte wijnazijn
1 tl kurkuma
1/2 tl gedroogde tijm
1 el honing
snufje zout
snufje peper
Instructies
- Doe het mosterdzaad en de azijn in een luchtdichte pot.
Laat de pot gedurende een nachtje staan.
De azijn zal worden opgenomen door het mosterdzaad. - Schenk dit om naar een blender. Voeg de kurkuma, tijm, honing, zout en het peper toe. En belender voor ongeveer 9-10 minuten. Wil je smeuigere mosterd, blender je nog wat langer.
- Schep de mosterd in
Opmerkingen
- De mosterd kun je tot 6 maanden bewaren.
0 recties op “Mosterd”Geef your reactie →