Bladerdeeghapjes
Course: BorrelhapjesDifficulty: MakkelijkPorties
12
portiesVoorbereiding
15
minutesKooktijd
20
minutesTotaal
35
minutesDeze heerlijke bladerdeeghapjes moet je gewoon geproefd hebben!
Ze zijn niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken en zijn een goede aanvulling op een borrelplank.
Wil jij deze hapjes ook maken? Lees dan snel verder.
Ingredienten
100 gram kaas
6 plakken bladerdeeg
10 olijven
5 zongedroogde tomaatjes
60 gram chorizo
1 ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de bladerdeegplakken door het midden.
- Snijd kaas, olijven, zongedroogde tomaatjes en de chorizo in kleine stukjes en verdeel dit gelijkmatig op een helft van het stukje bladerdeeg. Zorg dat de randjes vrij blijven.
- Vouw het bladerdeeg dicht. Gebruik een vork om de randjes voorzichtig dicht te duwen.
- Kluts het ei in een bakje en bestrijk met een bakkwast de bladerdeeghapjes met een beetje eimengsel.
- Strooi nog wat pizzakruiden over de hapjes en zet ze gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Opmerkingen
- Eventueel ook koud te eten.
- De bladerdeeghapjes zijn mits goed verpakt 3 dagen houdbaar.
Afgebakken bladerdeeghapjes kun je tot 2 maanden bewaren in de diepvriezer. - Bewaarde of ingevroren hapjes opnieuw 5 minuten verwarmen in de oven.
0 recties op “Bladerdeeghapjes”Geef your reactie →