Plaattaart van filodeeg
Course: AvondetenDifficulty: MakkelijkPorties
2
portiesVoorbereiding
15
minutesKooktijd
20
minutesTotaal
35
minutesWil je een lekkere maaltijd op tafel zetten, maar niet veel moeite doen? Dan is deze filodeeg plaattaart een ideale oplossing.
Daarnaast is hij niet enkel lekker als dinner, maar kun je hem ook als lunch of borrelhapje inzetten.
Ik ben benieuwd naar wat jij van deze variant vind! Laat je het mij even weten?
Ingredienten
6 filodeegvellen
1 el olijfolie
4 el crème fraîche
60 gram rode puntpaprika
30 gram rode ui
60 gram zongedroogde tomaat
60 gram hamblokjes
60 gram Kees
5 blaadjes verse basilicum
Snufje peper
Snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de filodeegvellen ontdooien. Beleg ondertussen de bakplaat met bakpapier.
- Snijd ondertussen de puntpaprika, rode ui en zongedroogde tomaatjes in kleine stukken. Rasp Kees in kleine stukjes.
- Leg 2 vellen filodeeg naast elkaar, laat et een klein beetje overlappen. Smeer de filodeeg in met een beetje olijfolie. Leg hier een nieuw laagje met vellen filodeeg overheen en bestrijk ook deze met wat olie. Leg de laatste 2 vellen erop.
- Smeer met de bolle kant van een lepel de crème fraîche op de bovenste filodeegvellen.
- Verdeel de puntpaprika, rode ui, zongedroogde tomaat, hamblokjes en de geraspte Kees over de plaattaart. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
- Schuif de plaattaart gedurende 15-20 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de verse basilicumblaadjes in kleine stukjes. Als de plaattaart afgebakken is, kun je deze erover verdelen.
0 recties op “Plaattaart van filodeeg”Geef your reactie →