Plaattaart van filodeeg

Plaattaart van filodeeg

Course: AvondetenDifficulty: Makkelijk
Porties

2

porties
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totaal

35

minutes

Wil je een lekkere maaltijd op tafel zetten, maar niet veel moeite doen? Dan is deze filodeeg plaattaart een ideale oplossing.
Daarnaast is hij niet enkel lekker als dinner, maar kun je hem ook als lunch of borrelhapje inzetten.

Ik ben benieuwd naar wat jij van deze variant vind! Laat je het mij even weten?

Ingredienten

  • 6 filodeegvellen

  • 1 el olijfolie

  • 4 el crème fraîche

  • 60 gram rode puntpaprika

  • 30 gram rode ui

  • 60 gram zongedroogde tomaat

  • 60 gram hamblokjes

  • 60 gram Kees

  • 5 blaadjes verse basilicum

  • Snufje peper

  • Snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de filodeegvellen ontdooien. Beleg ondertussen de bakplaat met bakpapier.
  • Snijd ondertussen de puntpaprika, rode ui en zongedroogde tomaatjes in kleine stukken. Rasp Kees in kleine stukjes.
  • Leg 2 vellen filodeeg naast elkaar, laat et een klein beetje overlappen. Smeer de filodeeg in met een beetje olijfolie. Leg hier een nieuw laagje met vellen filodeeg overheen en bestrijk ook deze met wat olie. Leg de laatste 2 vellen erop.
  • Smeer met de bolle kant van een lepel de crème fraîche op de bovenste filodeegvellen.
  • Verdeel de puntpaprika, rode ui, zongedroogde tomaat, hamblokjes en de geraspte Kees over de plaattaart. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
  • Schuif de plaattaart gedurende 15-20 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de verse basilicumblaadjes in kleine stukjes. Als de plaattaart afgebakken is, kun je deze erover verdelen.

0 recties op “Plaattaart van filodeegGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.