Vanille siroop
Course: DrinkenCuisine: AmerikaansDifficulty: MakkelijkPorties
1
portiesVoorbereiding
5
minutesKooktijd
5
minutesTotaal
15
minutes Na de hazelnootsiroop wilde ik eens afwisselen met een ander siroopje. Dus kwam ik tot het besluit om vanille siroop te maken. Super simpel om het zelf te maken, je hebt maar 3 ingrediƫnten nodig. Heerlijk in de koffie, over de pannenkoek om extra smaak te geven aan koekjes of cake.
Naast de notensiropen heb ik ook een aantal vruchtensiropen. Heb je ze al gezien? citroensiroop, blauwe bessensiroop, blauwe bessen-frambozensiroop of zelfs de vlierbloesemsiroop.
Ingredienten
200 ml water
200 gram suiker
2 tl vanillepoeder
Instructies
- Doe het water, de suiker en de vanillepoeder in een
steelpan. - Verhit de steelpan met een gemiddeld vuur.
- Roer totdat alle suiker is opgelost.
- Laat gedurende 10 minuten staan.
- Zeef de siroop door middel van een leeg theezakje of koffiefilter zodat de vanillepoeder eruit
wordt gefilterd. - Giet de siroop in een gedestilleerde fles en laat
afkoelen.
Opmerkingen
- De siroop kun je tot 3 maanden bewaren. Na openen is deze beperkt houdbaar.
0 recties op “Vanille siroop”Geef your reactie →