Vanille siroop

Vanille siroop

Course: DrinkenCuisine: AmerikaansDifficulty: Makkelijk
Porties

1

porties
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Totaal

15

minutes

Na de hazelnootsiroop wilde ik eens afwisselen met een ander siroopje. Dus kwam ik tot het besluit om vanille siroop te maken. Super simpel om het zelf te maken, je hebt maar 3 ingrediƫnten nodig. Heerlijk in de koffie, over de pannenkoek om extra smaak te geven aan koekjes of cake.

Naast de notensiropen heb ik ook een aantal vruchtensiropen. Heb je ze al gezien? citroensiroop, blauwe bessensiroop, blauwe bessen-frambozensiroop of zelfs de vlierbloesemsiroop.

Ingredienten

  • 200 ml water

  • 200 gram suiker

  • 2 tl vanillepoeder

Instructies

  • Doe het water, de suiker en de vanillepoeder in een
    steelpan.
  • Verhit de steelpan met een gemiddeld vuur.
  • Roer totdat alle suiker is opgelost.
  • Laat gedurende 10 minuten staan.
  • Zeef de siroop door middel van een leeg theezakje of koffiefilter zodat de vanillepoeder eruit
    wordt gefilterd.
  • Giet de siroop in een gedestilleerde fles en laat
    afkoelen.

Opmerkingen

  • De siroop kun je tot 3 maanden bewaren. Na openen is deze beperkt houdbaar.

0 recties op “Vanille siroopGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.